Πώς θα διατηρήσεις σταθερό και αναλλοίωτο το μακιγιάζ στον καύσωνα

Ο καύσωνας ξεκίνησε δειλά-δειλά να κάνει την εμφάνισή του και αναμένεται να μας ταλαιπωρήσει αρκετές μέρες. Έλα, όμως, που οι δουλειές τρέχουν και πρέπει να είμαι πέρα δώθε στους δρόμους. Αν είσαι κι εσύ σε τέτοια κατάσταση, με καταλαβαίνεις απόλυτα. Ποιο είναι το θέμα, λοιπόν; Ότι πηγαίνοντας από εδώ και από εκεί και βγαίνοντας στο λιοπύρι «λιώνει» το μακιγιάζ.

Παρακάτω θα δεις όλα τα tips για να κάνεις σωστά το μακιγιάζ σου και να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα, ώστε ο καύσωνας να… περάσει και να μην ακουμπήσει!

Ενυδατική κρέμα
Πολλές από εμάς πιστεύουμε πως χρησιμοποιώντας ενυδατική κρέμα στον καύσωνα επιβαρύνουμε περισσότερο την επιδερμίδα μας. Λάθος! Μια ενυδατική κρέμα είναι άκρως απαραίτητη, ειδικά τις μέρες που το θερμόμετρο χτυπάει «κόκκινο». Όχι, όμως, όποια κι όποια ενυδατική. Χρειάζεσαι μια λεπτόρρευστη ενυδατική, που απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δημιουργεί την τέλεια βάση για να συνεχίσεις με το μακιγιάζ σου.

Primer
Μετά την ενυδατική κρέμα άπλωσε στο δέρμα σου primer. Είναι το προϊόν που θα δημιουργήσει τον τέλειο καμβά πάνω στον οποίο θα απλώσεις το foundation. Εξαφανίζει τους πόρους, σβήνει τις λεπτές γραμμές, απορροφά τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα δημιουργώντας την τέλεια βάση για ένα μακιγιάζ με διάρκεια.

Aδιάβροχα καλλυντικά
Καύσωνας χωρίς αδιάβροχα καλλυντικά δεν γίνεται! Τα προϊόντα αυτά, άλλωστε, εγγυώνται σταθερό μακιγιάζ που θα… μείνει στη θέση του όσο ψηλά κι αν ανέβει ο υδράργυρος, όση υγρασία κι αν έχει.

Foundation με ματ φινίρισμα
Προτίμησε ένα foundation με μη λιπαρή, αλλά ελαφριά ματ φόρμουλα, ώστε να είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα και την υγρασία, να μη φράσσει τους πόρους, ενώ παράλληλα να προσφέρει μέτρια προς υψηλή κάλυψη.

Setting spray
Η πούδρα σεταρίσματος ή το setting spray είναι… το κερασάκι στην τούρτα για να παραμείνει αναλλοίωτο το μακιγιάζ σου στον καύσωνα. Είναι ο καλύτερος τρόπος και για να είσαι βέβαιη ότι το μακιγιάζ δεν θα «λιώσει», αλλά και για να ελέγξεις τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σου.

Πηγή: lakonikos.gr