Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, 18:04

Κατέπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο στη Σάμο

Πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο συμμετείχε στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στη Σάμο κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα  άτομα και συγκεκριμένα επιχειρούσε στον όρμο της Πλάκας στην περιοχή του Αγίου Μηνά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τύπου Μi-8, ρωσικής κατασκευής μισθωμένο από την Ουκρανία. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διασωθεί ήδη δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος. Το Λιμενικό τους εντόπισε στις 18.30.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Είχε προσεγγίσει το σημείο για να εφοδιαστεί με νερό και όταν πήρε ύψος χάθηκε ο έλεγχος και κατέπεσε. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το πλήρωμα αποτελείται από δύο Ρουμάνους, έναν Μολδαβό και έναν Έλληνα μεταφραστή. 

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των  αγνοουμένων. Συμμετέχει ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο. 

Στην ευρύτερη περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφορ. Σε ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Σάμου.

Στη φωτογραφία που παρουσίασε το Samos24 φένεται το ελικόπτερο κατά την πτώση

Την ίδια ώρα συναγερμός επικρατεί στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής καθώς έχει χαθεί η επικοινωνία με το συγκεκριμένο ελικόπτερο.  Η πυροσβεστική επιβεβαίωσε το περιστατικό και όπως ανέφερε στη «Ζούγκλα» στο σημείο της πτώσης σπεύδει και το Λιμενικό προκειμένου να συμμετέχει στις έρευνες. 

Δείτε βίντεο τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, 19:00

Το διαβάσαμε εδώ