Έφυγε πλήρης ημερών η δασκάλα Αναστασία Σαχλά

Έφυγε το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουλίου η δασκάλα Αναστασία Κοκορέλια, σύζυγος του αείμνηστου δασκάλου Πέτρου Σαχλά σε ηλικία 97 ετών.

Γεννήθηκε το 1925 στη Σπάρτη, το τελευταίο από τα 8 αδέλφια της οικογένειας του Αναστασίου και της Αγλαΐας Κοκορέλια.

Ολοκλήρωσε της σπουδές της στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως το 1947. Το 1948 παντρεύεται και διορίζεται ως δασκάλα με το σύζυγό της στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Τσασίου – Φιλισίου. Ακολουθήσαν μεταθέσεις σε πολλά χωρία της Λακωνίας, μεταξύ των άλλων στα σχολεία Παρορίου και Ανωγείων. Το Φεβρουάριο του 1965 μετατέθηκε από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης στο 1ο Δημοτικό, όπου υπηρέτησε μέχρι 1981. Τέλος συνταξιοδοτείται ως Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης το 1983.

Απέκτησε 2 κόρες, την Μελπομένη Σαχλά Ιατρό και την Ευγενία Σαχλά Φαρμακοποιό.

Από της κόρες της αξιώθηκε να γνωρίσει τρία εγγόνια και έξι δισέγγονα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 και ώρα 5:00μμ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr