Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022, 17:33

Διπλή διάκριση για την Vodafone Eλλάδας από τα «Bravo! Sustainability Dialogues & Awards 2022»

Η Vodafone ξεχώρισε διπλά στα φετινά «Bravo! Sustainability Dialogues & Awards 2022» που διεξήχθησαν στο Πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, κατακτώντας δύο βραβεία στις κατηγορίες «Προώθηση Καινοτομίας» και «Βελτίωση Ποιότητας Ζωής». Τα δύο αυτά βραβεία αναδεικνύουν τη δέσμευση της Vodafone να αξιοποιεί την τεχνολογία, με στόχο να δημιουργήσει αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον και να ενισχύσει την ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση της Ελλάδας.

 

Η πρώτη δράση που ξεχώρισε στην κατηγορία «Προώθηση Καινοτομίας» είναι η πρωτοβουλία «Έξυπνες πόλεις και επιχειρήσεις: Καινοτόμες λύσεις IoT» όπου μέσα από σύγχρονα εργαλεία και εφαρμογές αλλά και του υπερσύγχρονου δικτύου Vodafone Green Network 5G απελευθερώνονται νέες δυνατότητες για όλους. Η νέα γενιά τεχνολογίας 5G, με απίστευτα υψηλές ταχύτητες και άμεση απόκριση, θέτει νέες βάσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την επιτάχυνση της οικονομίας και τη μεταμόρφωση της Ελλάδας σε μια ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους. Παράλληλα, η επέκταση του δικτύου 5G καθώς και του Internet of Things, υποστηρίξει καινοτόμες εφαρμογές σε σημαντικούς κλάδους, όπως η βιομηχανία, η γεωργία, η ενέργεια, αλλά και άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες. Ενώ, το δίκτυο της Vodafone θα παρέχει καλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την υγεία αλλά και μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής για όλους.

 

Η δεύτερη δράση που ξεχώρισε στην κατηγορία «Βελτίωση Ποιότητας Ζωής» με τίτλο «Μοντέλο δίδυμης μετάβασης: Ο ρόλος της Vodafone στην πρωτοβουλία Χάλκη GR-eco Island» στοχεύει στην ενδυνάμωση των απομακρυσμένων κοινοτήτων της περιφέρειας μέσα από τις ψηφιακές τεχνολογίες. Στόχος η καλύτερη πρόσβαση σε ψηφιακές υποδομές που βοηθούν τους πολίτες να βελτιώσουν τα μέσα διαβίωσής τους, ενώ δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ακμάσουν, και την κοινωνία να γίνει πιο ανθεκτική και να μεταμορφώσει τον τρόπο ζωής. Η γρήγορη, αξιόπιστη, συνδεσιμότητα είναι απαραίτητη για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία. Τα δίκτυα νέας γενιάς είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη διευκόλυνση της εξ αποστάσεως εργασίας και την ενίσχυση των τοπικών δημόσιων υπηρεσιών. Η Vodafone υποστηρίζει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της Χάλκης εξελίσσοντας το δίκτυό της και παρέχοντας καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που φέρνουν νέες δυνατότητες στους κατοίκους και την οικονομία του νησιού βοηθώντας παράλληλα τη μετατροπή του νησιού σε μία αειφόρο, περιφερειακή κοινότητα και ένα πιλοτικό μοντέλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η Ελένη Χέρα, επικεφαλής  του τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά : «Η Vodafone, με στόχο την ουσιαστική ανταπόκριση στις σύγχρονες προκλήσεις, παραμένει προσηλωμένη στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, η οποία αποτελεί  αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της εταιρείας, από την έναρξη της λειτουργίας της. Η βράβευση αυτή μας κάνει πολύ περήφανους και μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον  όπου οι τεχνολογίες μας συμβάλλουν σε μία βιώσιμη, ψηφιακή κοινωνία όπου όλοι συμμετέχουν ισότιμα.»

 

Περισσότερες πληροφορίες στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το έτος 2020-2021, η οποία αναδεικνύει το πλήρες εύρος των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Vodafone, αλλά και των μελλοντικών στόχων ώστε να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους: Βιώσιμη Ανάπτυξη < Vodafone Ελλάδας | Vodafone.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022, 17:33