Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022, 03:08

Ουκρανία: Δύο Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ντονμπάς

Δύο αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN επικαλούμενο εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος, που δεν κατονομάζεται, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα θύματα ή τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι η αμερικανική κυβέρνηση επικοινώνησε με τις οικογένειες των θυμάτων και προσέφερε κάθε δυνατή προξενική βοήθεια. «Από σεβασμό προς τις οικογένειες (των θυμάτων) σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να προσθέσουμε», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το CNN.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημά του (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για σχολιασμό.

Ο ρωσικός στρατός εισέβαλε πριν από σχεδόν πέντε μήνες στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να κάνει λόγο για «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με στόχο την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζιστικοποίηση» της γειτονικής της χώρας. Το Κίεβο και η Δύση τονίζουν ότι η Μόσχα ξεκίνησε έναν απρόκλητο πόλεμο.

Αρκετοί Αμερικανοί έχουν προσφερθεί εθελοντικά να πολεμήσουν στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον. Ένας αμερικανός πολίτης, ο οποίος είχε ενταχθεί στις τάξεις ξένων εθελοντών μαχητών, σκοτώθηκε σε μάχη των περασμένο Μάιο, προσπαθώντας να βοηθήσει τους Ουκρανούς να αποκρούσουν τους ρώσους εισβολείς.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022, 03:17

Το διαβάσαμε εδώ