Αναβιώνει η ιστορία της αρχαίας Σπάρτης

Βιωματική διαδραστική εκδήλωση με θέμα «2.500 χρόνια από τη Μάχη των Πλαταιών» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 7:00 μμ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κορνέλ Δρ. Πολ Βαρδούνια και τον ιστορικό και ειδικό συνεργάτη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Στέφανο Σκαρμίντζο θα παρουσιάσουν ομιλίες για τη Μάχη των Πλαταιών καθώς και περιγραφή της αρχαίας σπαρτιατικής πανοπλίας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ομάδες αναβίωσης ιστορικών γεγονότων με μέλη από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ ενώ επιδιώκεται και η συμμετοχή του κοινού.

Οι ομάδες αναβίωσης θα παρουσιάσουν επίδειξη πυρρίχιου χορού, αναπαράσταση σπαρτιατικού λόχου, εικονικής μάχης και σπαρτιατικής άσκησης, σύμφωνα με την περιγραφή του Ξενοφώντα. Η ιστορία της αρχαίας Σπάρτης, των Σπαρτιατών οπλιτών και της συμμετοχής τους στη Μάχη των Πλαταιών θα παρουσιαστούν με έναν εκπαιδευτικό και βιωματικό τρόπο, ο οποίος θα είναι διασκεδαστικός για το κοινό και κυρίως για τα παιδιά.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr