Μπορεί για τους περισσότερους εργαζόμενους οι ημέρες του Αυγούστου να κορυφώνουν την καλοκαιρινή… σιέστα, ωστόσο, για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ισχύει το ίδιο.

Έχοντας απέναντι έναν αφερέγγυο και αλλοπρόσαλλο γείτονα, στο ελληνικό «Πεντάγωνο» δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια και εφησυχασμό, ειδικά τις ημέρες αυτές του Δεκαπενταύγουστου που οι Τούρκοι κατά συνήθη πρακτική τους επιχειρούν προκλήσεις στο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό, υπουργείο Άμυνας και ΓΕΕΘΑ έχουν δώσει εντολή στους τρεις Κλάδους ναι μεν, να γιορτάσουν όπως μπορούν την Άγια ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όμως να υπάρξει η παραμικρή χαλαρότητα.

Οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού διατηρούν τις κρίσιμες θέσεις σε όλο το Αρχιπέλαγος, ενώ η Πολεμική Αεροπορία έχει συνεχώς τις πολεμικές Μοίρες σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης. Όσο για τον Στρατό Ξηράς, επιτηρεί 24 ώρες το 24ωρο κάθε κίνηση από την απέναντι πλευρά και ενημερώνει πρώτος απ’ όλους το Κέντρο Επιχειρήσεων για τις ενέργειες της απέναντι πλευράς.

Άλλωστε, το γεγονός ότι το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν βρίσκεται εν πλω, δεν επιτρέπει την παραμικρή χαλαρότητα στο στράτευμα, που ξέρει καλά πως ανά πάσα στιγμή μπορεί αλλάξει ρότα και από τα τουρκικά ύδατα νοτίως της Αττάλειας, μπορεί να κινηθεί προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Παράλληλα, Ένοπλες Δυνάμεις και Λιμενικό παραμένουν σε κατάσταση επαγρύπνησης και υπό το φόβο εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, μιας και αποτελεί την «εύκολη» απόπειρα αποσταθεροποίησης για το καθεστώς Ερντογάν, αν και η Ελλάδα έχει μάθει πλέον να αντιμετωπίζει κάθε σενάριο που θέτει σε εφαρμογή η Άγκυρα.

Πηγή





Προηγούμενο άρθροΣπάνιος Ασπροπάρης που είχε σημανθεί με δορυφορικό πομπό βρέθηκε νεκρός ανοιχτά της Θάσου



Το διαβάσαμε εδώ