Στο ΙΝΕΒΥΠ Λάκωνες των ΗΠΑ και Καναδά

Τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ) στον Μυστρά επισκέφτηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά «The Spartans».

Οι εκπρόσωποι των Λακώνων της ομογένειας ενημερώθηκαν από την κ. Ντία Τζανετέα και την κ. Σταυρούλα Ορφανάκου για τις δράσεις και τους σκοπούς του Ινστιτούτου.

Σε συνομιλία που είχαν με τον διευθυντή της εκπαιδευτικής δομής Καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά υπήρξαν ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως η συνεργασία του Ινστιτούτου με το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Παυλάκος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενθουσιάστηκαν με τις υποδομές του ΙΝΕΒΥΠ και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Παυλάκος, ο αντιπρόεδρος κ. Φώτης Κόκκοτος, η γραμματέας κ. Βαρβάρα  Κόκκοτου, ο πρώην πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Μαραφάτσος, ο πρώην πρόεδρος κ. Κώστας Κουτράκος και η περιφερειακή αντιπρόεδρος κ. Κική  Κουτράκου.

Οι δυο πλευρές δεσμεύθηκαν ότι εντός του φθινοπώρου θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη για την προετοιμασία δράσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ορίζοντα υλοποίησης από το καλοκαίρι του 2023.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr