Otapoint.gr

Ελλοχεύει κίνδυνος…

Ατύχημα σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Των 118 και Αρχιδάμου στη Σπάρτη, όταν όχημα συγκρούστηκε με δίκυκλο με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό του αναβάτη.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, που δεν είναι το μοναδικό που διαδραματίζεται στη συγκεκριμένη τοποθεσία, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η επικινδυνότητα του σημείου. Εκεί όπου διασταυρώνονται τρεις οδοί (Των 118, Αρχιδάμου και Δωριέων), έχουν σημειωθεί στο παρελθόν αρκετά τροχαία συμβάντα, ενώ αναπτύσσονται συχνά υψηλές ταχύτητες από τα οχήματα, την ίδια στιγμή που ο παράγοντας προτεραιότητα επαφίεται στην υποκειμενική θεώρηση των οδηγών. Ως εκ τούτου κάποιου τύπου οδική επέμβαση, όπως η δημιουργία κόμβου ή εγκατάσταση κατάλληλης προειδοποιητικής σήμανσης, κρίνεται απαραίτητη κι επιβεβλημένη.

Φυσικά το προαναφερθέν οδικό τμήμα δεν αποτελεί το μοναδικό που εγκυμονεί κινδύνους για διερχόμενα οχήματα και πεζούς στη Σπάρτη. Όπως καταδεικνύουν διάφορα συντελεσθέντα -ή παρ’ ολίγον- τροχαία συμβάντα, επισφαλείς κρίνονται θέσεις όπως η συμβολή της Λυκούργου με την Αρχιδάμου, της Οθ. Αμαλίας με την Αρχιδάμου, τμήματα της Λεωνίδου κ.α..

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr

Exit mobile version