Μάσκα καρότου: Χαρίζει λάμψη και δρα κατά των ρυτίδων

Κλείσε την εβδομάδα κάνοντας ένα υπέροχο δώρο στην επιδερμίδα σου. Φρόντισέ την όπως κάθε expert θα ήθελε να κάνεις και αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο σου στην περιποίησή της, απολαμβάνοντας παράλληλα τη διαδικασία του να φτιάχνεις μόνη σου το προϊόν που θα χαρίσει λάμψη στο πρόσωπό σου και θα καταπολεμήσει τις ρυτίδες.

Η DIY μάσκα ομορφιάς που σου προτείνουμε αυτή τη φορά είναι βασισμένη σε ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι: το καρότο. Πρόκειται για μια πηγή πλούσια σε Βιταμίνη Α που βοηθάει στην πρόληψη της υπερπαραγωγής των κυττάρων στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αλλά και στο να αποφεύγεται η φραγή των πόρων του δέρματος.

Τι θα χρειαστείς για τη μάσκα
– 2 καρότα
– 1 κουταλιά σούπας μέλι
– 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
– Σταγόνες από ένα λεμόνι

Πώς θα φτιάξεις τη μάσκα ομορφιάς
Αρχικά, θα πρέπει να καθαρίσεις και να βράσεις τα καρότα. Όταν αυτά είναι έτοιμα, θα τα λιώσεις στο μπλέντερ και θα προσθέσεις το μέλι, το ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμονιού. Για να γίνει το μείγμα πιο κρεμώδες, πρόσθεσε νερό. Άπλωσε ομοιόμορφα τη μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό, περίμενε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια καθάρισε καλά τα σημεία με χλιαρό ή κρύο νερό και σκούπισε ταμποναριστά με μια πετσέτα. Voila!

Πηγή: lakonikos.gr