Η 19χρονη Θάλεια Κορδαμπάλου έφυγε από τη ζωή και πλέον όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Γιατί η δηλητηρίαση βρίσκεται στο μυαλό όλων. Τι συνέβη στην Τυνησία που έκανε στάση το πλοίο. Η Λάρισα παραμένει ανάστατη…

Οι στενοί συγγενείς της, στη Λάρισα, παραμένουν συντετριμμένοι. Ο θάνατος της 19χρονης έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα και το Πολεμικό Ναυτικό περιμένει τις επίσημες απαντήσεις για το αναπάντεχο τέλος της ναυτικής δοκίμου. Η Θάλεια Κορδαμπάλου δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Είχε περάσει πρόσφατα κορονοϊό και ο οργανισμός της, είχε καταπονηθεί. Η άκρη του νήματος στην τραγωδία, πιθανότατα να κρύβεται στην Τυνησία, που έκανε στάση το πλοίο. Εκεί όπως εκτιμούν συγγενείς της, η 19χρονη έπαθε δηλητηρίαση και οδηγήθηκε στον θάνατο.

Η δηλητηρίαση φέρεται ως το επικρατέστερο αίτιο που έκοψε τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής, στη 19χρονη ναυτική δόκιμο Θάλεια Κορδαμπάλου. Αυτή τουλάχιστον ήταν η πρώτη εκτίμηση στο σπίτι της, στη Λάρισα, εκεί όπου η είδηση του θανάτου της έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Η κοπέλα δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ενώ ο κορονοϊός είχε αρνητικοποιηθεί εν πλω. Ένα σενάριο είναι ο οργανισμός της κοπέλας από την πρόσφατη νόσηση να ήταν αδύναμος, όμως τα πάντα φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από τη στάση που έκανε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Τυνησία, εκεί όπου αναζητείται η άκρη του νήματος, για το τι και πού έφαγε η Θάλεια Κορδαμπάλου, που να της προκάλεσε δηλητηρίαση.

Σημειώνεται πως με παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύονται δύο ακόμη δόκιμοι σε νοσοκομείο της Νάπολη της Ιταλίας. Πλέον όλα στρέφονται στις ιατροδικαστικές εξετάσεις που αναμένεται να γίνουν σήμερα Παρασκευή, αλλά ίσως να χρειαστούν ημέρες για να αποφανθούν τα αίτια του θανάτου, λόγω των τοξικολογικών ερευνών που πρέπει να γίνουν και είναι χρονοβόρες.

Η 19χρονη Θάλεια έδωσε εξετάσεις με στόχο να περάσει στη Σχολή Ευελπίδων. Την πρώτη φορά δεν τα κατάφερε, ωστόσο στην οικογένειά της είχε εκφράσει την επιθυμία να ξαναδώσει. Τελικά τα κατάφερε, όμως το πρώτο ταξίδι για τη 19χρονη ναυτική δόκιμο αποδείχθηκε μοιραίο.

Την περασμένη Τρίτη η Θάλεια παρουσίασε υψηλό πυρετό, αφού πρώτα την Παρασκευή -όπως αναφέρουν πληροφορίες από το στενό της περιβάλλον – γευμάτισε στην Τυνησία μαζί με τους υπόλοιπους 158 συνσπουδαστές της. Συγκεκριμένα, η 19χρονη φέρεται εκτός πλοίου να έφαγε κοτόπουλο και λίγα 24ωρα μετέπειτα η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε σημαντική επιδείνωση.

Παράλληλα, η θεία της Θάλειας, Β. αναφέρει ότι η 19χρονη είχε νοσήσει με κορονοϊό πριν από δέκα ημέρες, ενώ με το που αρνητικοποιήθηκε έκανε 24ωρη υπηρεσία χωρίς σίτιση. Σε συνδυασμό με την κατάπτωση του οργανισμού της από την covid-19, οι συγγενείς θεωρούν ότι οι ιθύνοντες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ζύγισαν σωστά την κατάσταση και άφησαν εκτεθειμένη τη Θάλεια.

Η θεία της καταγγέλλει στο thesstoday.gr, ότι η οικογένεια ενημερώθηκε την Τετάρτη και δεν ήξεραν καν ότι το κορίτσι είναι διασωληνωμένο σε νοσοκομείο. «Ενημερώθηκαν χθες Τετάρτη, το απόγευμα, από τη λοιμωξιολόγο που πήγε μαζί με παθολόγο στην Ιταλία. Μέχρι τότε δεν ήξεραν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι γονείς της 19χρονης χθες το απόγευμα προς βράδυ μετέβησαν στην Ιταλία και ενημερώθηκαν ότι η Θάλεια υπέστη οργανική ανεπάρκεια. «Τους είπαν ότι δεν θα αντέξει και τελικά κατέληξε σήμερα το πρωί» σημείωσε η θεία της.

Η είδηση του ξαφνικού χαμού της Θάλειας Κορδαμπάλου έχει πνίξει στον πόνο τους συγγενείς και τους φίλους της 19χρονης, καθώς και την τοπική κοινωνία της Λάρισας.

«Είμαστε όλοι στην γειτονιά παγωμένοι, συγκλονισμένοι», λένε γείτονες της οικογένειας στο newsit.gr και τονίζουν ότι «δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό το κακό σε τόσο εξαιρετικούς ανθρώπους».

Ήταν μια πολύ δεμένη οικογένεια, με την 19χρονη κοπέλα να είναι πολύ αγαπητή στους συγγενείς τους. «Τους πονάω» λέει στο newsit.gr γειτόνισσα και φίλη των γονιών της αδικοχαμένης Θάλειας, η οποία αναφέρει ότι μεγάλωσε μαζί με τον πατέρα και την θεία της άτυχης νεαρής.

«Καλό ταξίδι στο φως κοριτσάκι μου… πολύ κρίμα μία νέα ψυχούλα να φεύγει άδικα» γράφει μία φίλη της οικογένειας, ενώ δεκάδες έσπευσαν να ευχηθούν «Καλό παράδεισο» στην νεαρή κοπέλα που έφυγε τόσο ξαφνικά από την ζωή, κάτω από την περσινή ανάρτηση της αδικοχαμένης Θάλειας για το γεγονός ότι πέτυχε να μπει στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και είχε όλο το μέλλον μπροστά της.

«Δεν φεύγουν οι άνθρωποι … φυλαχτά γίνονται και τους κουβαλάς μαζί σου. Αν μας έλεγε κάποιος ότι σήμερα θα ήταν η μέρα που θα σε αποχαιρετούσαμε δεν θα τον πίστευε κανείς. Έφυγες απότομα , ξαφνικά και άδικα… Μεγαλώσαμε μαζί , διαβάσαμε μαζί, ονειρευτήκαμε μαζί, συγκατοικήσαμε και τα καταφέραμε! Το όνειρο της Αθήνας «μας» το κάναμε αληθινό…» γράφει και ραγίζει καρδιές σε ανάρτησή του ένας ξάδερφος της άτυχης Θάλειας, ο οποίος κλείνοντας, τονίζει ότι θα μείνει για πάντα στην καρδιά του.



Το διαβάσαμε εδώ