Η κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή χαρτιού υγείας στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Martin Krengel, πρόεδρο της ένωσης βιομηχανίας χαρτιού της χώρας, Die Papierindustrie.

«Είμαστε ιδιαίτερα εξαρτημένοι από το αέριο για την παραγωγή λεπτού χαρτιού. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούμε πλέον να παρέχουμε ασφάλεια εφοδιασμού», δήλωσε ο Krengel σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέχει η Die Papierindustrie, κάθε Γερμανός πολίτης χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 134 ρολά χαρτιού υγείας ετησίως.

«Στην τρέχουσα ενεργειακή κρίση, η κορυφαία προτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε στους ανθρώπους αυτό το σημαντικό αγαθό», τόνισε ο Krengel.

Τον περασμένο μήνα, η βαυαρική ένωση χαρτιού προειδοποίησε ότι η λειτουργία εργοστασίων χαρτιού μπορεί να γίνει ασύμφορη εάν αναγκαστούν να εργαστούν με μειωμένη δυναμικότητα λόγω ελλείψεων φυσικού αερίου.





Προηγούμενο άρθροΣτράφηκε στο Θεό το 2009, άλλαξε όνομα & εμφάνιση: Η νέα ζωή της Ναταλίας Λιονάκη μακριά από τα «φώτα» της σόουμπιζ



Το διαβάσαμε εδώ