Αναβάλλεται ο «2ος Αγώνας Δρόμου Ωραία Ελένη»

Στην αναβολή του αγώνα δρόμου με την ονομασία «2ος Αγώνας Δρόμου Ωραία Ελένη», που  ήταν προγραμματισμένος για το προσεχές Σάββατο 3/9, προχώρησε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δ. Σπάρτης, λόγω του θανάτου του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Μπουγάδη.

Ο πρόεδρος Σταύρος Περγαντής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Οργανισμού εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Σπάρτη-Κρανάη
στα μονοπάτια της Μυθολογίας
Ο αγώνας διεξάγεται στη διαδρομή Σπάρτη – νήσος Κρανάη Γυθείου, συνολικής απόστασης  59 χλμ., με διοργανωτές τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης, τον Δήμο Σπάρτης, τον Δήμο Ευρώτα και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Ο «1ος Αγώνας Δρόμου Ωραία Ελένη» διεξήχθη με επιτυχία στις 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Η ιδέα του αγώνα είναι εμπνευσμένη από την αρπαγή της Ωραίας Ελένης, από τον πρίγκιπα της Τροίας, Πάρη. Ο Πάρης, όταν έκλεψε την Ωραία Ελένη από τον Βασιλιά Μενέλαο της Σπάρτης, κατευθύνθηκε με άρμα προς το Γύθειο -το αρχαίο επίνειο της Σπάρτης- προκειμένου να επιβιβαστεί στο καράβι για την Τροία. Εκεί, πάνω στη νήσο Κρανάη σύμφωνα με τη Μυθολογία, συνευρέθη ερωτικά με την Ωραία Ελένη και μετά προκειμένου να μην τους πιάσουν οι άνδρες του Μενελάου, επιβιβάστηκαν στο καράβι για την Τροία. Πάνω στη βιασύνη τους για να φύγουν, λέγεται ότι έπεσε το κράνος του Πάρη –κι εξού το νησάκι ονομάστηκε Κρανάη, από ένα αρχαίο κράνος που βρέθηκε σε ανασκαφή και σημειολογικά το απέδωσαν ότι ήταν του Πάρη. Εν κατακλείδι, λοιπόν, η διαδρομή και η ονομασία του αγώνα έχει να κάνει με την αρπαγή και τη φυγή της Ωραίας Ελένης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr