Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022, 15:47

 Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να πλησιάζει την Ιταλία - Συναγερμός στη Μεσόγειο

Ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο φέρεται να καταπλέει στη Μεσόγειο κοντά την Ιταλία, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Naval News», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, «Naval News», δεν είναι ξεκάθαρο πόσο διάστημα βρίσκεται εν πλω, ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πιθανόν να κατέπλευσε στο συγκεκριμένο σημείο για να αντικαταστήσει το ρωσικό αντιτορπιλικό «Marshal Ustinov», το οποίο είχε καταπλεύσει  στη Μεσόγειο έως  τις 24 Αυγούστου.

«Η συσσώρευση δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα ως μέρος της εισβολής στην Ουκρανία είναι γνωστή. Λιγότερο συχνά συζητείται η σχετική συσσώρευση στη Μεσόγειο, η οποία θεωρείται ως η εξωτερική άμυνα για τις επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα», τονίζει το δημοσίευμα.

Τώρα όμως, όπως αναφέρει το «Naval News», επικαλούμενος αναλυτές του «Open Source Intelligennce» (OSINT), ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να έχει προστεθεί στην αντιπαράθεση Δύσης- Ρωσίας με αφορμή τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

«Ωστόσο, οι αναλυτές του ΝΑΤΟ έχουν τα μάτια τους στραμμένα στο πλοίο. Δεν είναι γνωστό ακριβώς τι είδους υποβρύχιο είναι. Είναι πιθανό να πρόκειται για πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, δηλαδή να τροφοδοτείται με πυρηνική ενέργεια. Ο όρος δεν σημαίνει ότι φέρει πυρηνικά όπλα», όπως τονίζει το Spiegel.

Σύμφωνα με το «Naval News», εξετάζονται διάφορα μοντέλα.

Μπορεί να είναι, πυρηνοκίνητο μαχητικό υποβρύχιο (SSN). Ένα τέτοιο υποβρύχιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επίθεση σε εχθρικά πλοία.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022, 16:15



Το διαβάσαμε εδώ