3 λόγοι για να εντάξεις την αλόη στη ρουτίνα σου αυτή την περίοδο

Το δέρμα μας ιδιαίτερα μετά τις διακοπές είναι πιο ξηρό, αφυδατωμένο και τραχύ. Μιλώντας λοιπόν, για ρουτίνες περιποίησης είτε της επιδερμίδας του προσώπου, είτε του σώματος και skincare συστατικά, η αλόη δεν γίνεται να απουσιάζει από τη συζήτηση. Για την ακρίβεια, το υγρό gel που υπάρχει μέσα στα φύλλα της αλόης αποτελεί πλούσια πηγή απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και μετάλλων, το καλύτερο για τη φροντίδα του δέρματός μας αυτή τη στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να να αξιοποιήσεις στο έπακρο την αλόη, απολαμβάνοντας τα οφέλη της είτε εφαρμόζοντάς απευθείας το gel από τα φύλλα της πάνω στην επιδερμίδα σου, είτε χρησιμοποιώντας ενυδατικά προϊόντα όπως κρέμες/ gels/ sprays που θα βρεις στην αγορά.

Εναλλακτικά, μπορείς επίσης να τη χρησιμοποιήσεις σε σπιτικές DIY μάσκες προσώπου για πιο λαμπερή επιδερμίδα, αλλά και μάσκες μαλλιών, τόσο για τα μήκη όσο και για το τριχωτό της κεφαλής. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 3 λόγους για να εντάξεις την αλόη στη ρουτίνα σου αυτή την περίοδο.

-Ενυδατώνει φυσικά και βαθιά
Το δέρμα μας ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την περίοδο του καλοκαιριού, τείνει να αφυδατώνεται περισσότερο, λόγω της συνεχούς απώλειας νερού. Το μυστικό κρύβεται σε κάθε περίπτωση, στη βαθιά ενυδάτωση. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε νερό, η αλόη ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

-Ανακουφίζει από τον ερεθισμό και τη φλεγμονή
Η ζέστη σε συνδυασμό με τη συνεχή έκθεση στον ήλιο, τη θάλασσα κλπ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, εξανθήματα, αίσθηση κνησμού στην επιδερμίδα. Εκτός από τις ενυδατικές της ιδιότητες, η αλόη είναι γνωστό ότι καταπραΰνει το δέρμα από τον κνησμό ή τον ερεθισμό, διατηρώντας το απαλό και ελαστικό, ανά πάσα στιγμή.

-Ανανεώνει και αναζωογονεί
Μπορεί κανείς να εντάξει προϊόντα με αλόη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου, αλλά και του σώματός του, για να ανανεώσει την επιδερμίδα του οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Λίγο πριν φύγει για τη δουλειά, μετά την επιστροφή ή ακόμα και όταν βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο! Τα προϊόντα με αλόη απορροφώνται σχεδόν αμέσως, αφήνοντας το δέρμα ενυδατωμένο και σφριγηλό χωρίς να αφήνουν κολλώδη αίσθηση.

Πηγή: lakonikos.gr