Πρέπει να είσαι άλουστη πριν τη βαφή; Οι ειδικοί απαντούν

Για να πετύχει το χρώμα των μαλλιών όταν τα βάφεις παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Η βαφή και το χρώμα που έχεις επιλέξει, η σωστή εφαρμογή της στις ρίζες και στα μήκη σου, ο χρόνος που θα αφήσεις τη βαφή πάνω τους και, βέβαια, μετέπειτα η σωστή περιποίηση.
Σημαντικό ρόλο, ωστόσο, παίζει και το αν θα είναι φρεσκολουσμένα τα μαλλιά σου ή όχι πριν απλώσεις πάνω τους τη βαφή. Έλα, δεν έχεις ακούσει που λένε ότι η βαφή «πιάνει» καλύτερα όταν τα μαλλιά είναι πιο βρώμικα; Σίγουρα κάπου το έχει πάρει το αυτί σου, αλλά δεν είσαι σίγουρη για το τι τελικά ισχύει, σωστά; Εδώ, λοιπόν, θα τα μάθεις όλα!

Πρέπει να είσαι άλουστη ή φρεσκολουσμένη πριν βάψεις τα μαλλιά;
Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να έχεις λούσει τα μαλλιά πριν πας στο ραντεβού του κομμωτηρίου για βαφή ή πριν βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι. Ο λόγος;
Όσο περισσότερα έλαια έχει η τρίχα σου τόσο πιο δύσκολο είναι να βαφτεί σωστά και αποτελεσματικά. Οι κομμωτές, λοιπόν, προτείνουν να έχεις οπωσδήποτε λουστεί 12 ή 24 ώρες πριν το ραντεβού σου για να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Πόσες μέρες μετά τη βαφή πρέπει να λουστείς
Και τώρα… Πέφτει το άλλο ερώτημα στο τραπέζι. Πόσες μέρες μετά τη βαφή τελικά πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου; Σύμφωνα με τους hair experts, είναι καλό να περάσουν 24 ώρες και μετά να λούσεις τα μαλλιά σου, ώστε το χρώμα να έχει «πιάσει» όσο το δυνατόν περισσότερο.
Προσοχή, όμως, στο λούσιμο! Οι ειδικοί προτείνουν – την πρώτη φορά μετά τη βαφή- να λουστείς με προϊόντα κομμωτηρίου, τα οποία δεν περιέχουν θειικά άλατα ή parabens, δύο συστατικά που προκαλούν ξεθώριασμα του χρώματος. Όσο για τη συντήρηση του χρώματος; Χρησιμοποίησε μάσκα ειδική για βαμμένα μαλλιά, ώστε το χρώμα να διατηρηθεί λαμπερό για περισσότερο διάστημα.

Πηγή: lakonikos.gr