Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022, 03:41

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο αντεπιθέσεις σε εξέλιξη εναντίον θέσεων της Ρωσίας

Ο ουκρανικός στρατός διεξάγει επί του παρόντος δύο αντεπιθέσεις εναντίον ρωσικών θέσεων στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, ανώτερος σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο κ. Αρεστόβιτς δεν αποκάλυψε τις τοποθεσίες όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι αντεπιθέσεις, εξηγώντας πως αυτής της φύσης οι πληροφορίες είναι αρμοδιότητα του γενικού επιτελείου να δημοσιοποιούνται.

Η διπλή αντεπίθεση έχει σκοπό να καθηλώσει ρωσικές εφεδρείες και να εμποδίσει τον ρωσικό στρατό να ενισχύσει έναν τομέα των μετώπων αποδυναμώνοντας κάποιον άλλον, πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις θέτουν υπό αληθινή πίεση τους αντιπάλους τους.

Αν και οι δηλώσεις του κ. Αρεστόβιτς δεν μπορούν να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, ανταποκριτές της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης μετέδωσαν ότι η πόλη Μπαλακλίγια, στην περιφέρεια Χάρκοβο (ανατολικά), δέχθηκε επίθεση χθες, με τις ουκρανικές δυνάμεις να ανακτούν εδάφη, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Βερμπίβκα.

Η ουκρανική αντεπίθεση στην περιφέρεια της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας, βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα, αλλά ελάχιστες πληροφορίες έχουν δοθεί από τον ουκρανικό στρατό για την πρόοδό τους. Ωστόσο, οι ΗΠΑ και η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού της Βρετανίας διαβεβαιώνουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προελάσει.

Ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι συναντήθηκε χθες Τρίτη με τους επιτελείς του για να συζητήσουν την κατάσταση. Δεν έκανε κανένα λεπτομερειακό σχόλιο για τις αντεπιθέσεις στο βραδινό του τηλεοπτικό διάγγελμα, περιοριζόμενος να ευχαριστήσει τους μαχητές και τις μαχήτριες της Ουκρανίας για τις υπηρεσίες τους στο έθνος.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022, 03:48

Το διαβάσαμε εδώ