Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, 00:40

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (11/9, 21:30, Cosmote Sport 1) ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League που θα διεξαχθεί το τριήμερο 10-11-12 Σεπτεμβρίου.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στην κορυφή της κατάταξης, ως η μόνη ομάδα με το βαθμολογικό απόλυτο έπειτα από τρεις αγωνιστικές ενώ, παράλληλα, έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Το ντέρμπι στη Λεωφόρο με την ενισχυμένη ΑΕΚ -που θέλει να καλύψει την απρόσμενη ήττα από τον Βόλο– θα είναι ένα γερό τεστ και για τους δύο, που έχουν βλέψεις για δυάδα. Ένα ντέρμπι που ήδη από την Πέμπτη «φούντωσε» λόγω του ορισμού του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου, ο οποίος στη συνέχεια αντικαταστάθηκε.

Η αυλαία, ωστόσο, της αγωνιστικής, θα ανοίξει το Σάββατο (10/9). Στο Ηράκλειο (18:30), ο ΟΦΗ περιμένει τον Παναιτωλικό, με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να ελπίζει να «χτίσει» πάνω στο διπλό στο Βόλο κι αυτή του Γιάννη Αναστασίου να μείνει για τρίτο σερί ματς αήττητη. Λίγο αργότερα, στα Γιάννινα (19:15), ο τοπικό ΠΑΣ κι ο Λεβαδειακός θα ψάξουν την πρώτη φετινή τους νίκη – οι Βοιωτοί, μάλιστα, δεν έχουν σκοράρει ως τώρα. Στο τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι του Σαββάτου, στη Νεάπολη (21:30), ο Ιωνικός ευελπιστεί να κάνει σεφτέ στις νίκες ωστόσο ο Ατρόμητος εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Την Κυριακή, πέραν του αθηναϊκού ντέρμπι, διεξάγονται δυο ακόμη αναμετρήσεις. Στον Πειραιά (18:30) κι έπειτα από την ήττα στις καθυστερήσεις στη Γαλλία από τη Ναντ (2-1) στην πρεμιέρα των ομίλων του UEFA Europa League, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Βόλο, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν το «τρίποντο» για να ανέβουν – έστω και προσωρινά – στην κορυφή και τους Θεσσαλούς να προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τον ΟΦΗ. Στην Τρίπολη (21:30), ο τοπικός Αστέρας φιλοξενεί τον Άρη, με τους Αρκάδες να έχουν 3/3 ισοπαλίες και τους Θεσσαλονικείς να παραμένουν με τον υπηρεσιακό Απόστολο Τερζή στον πάγκο τους.

Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής θα πέσει τη Δευτέρα στην Τούμπα (12/9, 19:00), με τον ΠΑΟΚ να κοντράρεται με τη Λαμία. Οι μεν Θεσσαλονικείς ευελπιστούν να κερδίσουν για τρίτη φορά στην έδρα τους, οι δε φιλοξενούμενοι να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη στη σεζόν.

Η 4η αγωνιστική:

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

18:30 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Παναιτωλικός Cosmote Sport 2

19:15 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός Novasports 2

21:30 Γήπεδο Νεάπολης, Ιωνικός – Ατρόμητος Cosmote Sport 1

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

18:30 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – ΝΠΣ Βόλος Cosmote Sport 1

21:30 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – Άρης Novasports Prime

21:30 «Απόστολος Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Cosmote Sport 1

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

19:00 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – Λαμία Novasports Prime