Έναρξη για το Φεστιβάλ «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» με τον Γιάννη Κότσιρα στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 στον Ταύρο

ü Συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα στο Μοσχάτο και στον Ταύρο

ü Εκδηλώσεις  αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

ü Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου αφιερώνει το φετινό Φεστιβάλ των Ταυρείων και του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Ημέρες μνήμης»  από ένα Φεστιβάλ που «στολίζει» μουσικά τον φετινό Σεπτέμβρη μέσα από μεγάλες συναυλίες και αφιερώματα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Μοσχάτο και στον Ταύρο.

Η έναρξη του φετινού φεστιβάλ γίνεται την Παρασκευή, 16/9/22, στις 21.00, στην πλ. Αγίου Γεωργίου-Εθνικής Αντιστάσεως στον Ταύρο, με την μεγάλη συναυλία του Γιάννη Κότσιρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες (17/9: Rock συγκροτήματα, 18/9: Μανώλης Φάμελλος, 19/9: Συγκρότημα Έμμελον, 21/9: αφιέρωμα στον Λίνο Κόκοτο, 26/9: Αναστασία Μουτσάτσου, 27/9: Συμφωνικό Ρεμπέτικο με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ), και άλλες εκδηλώσεις με αφιερωματικό και τοπικό χαρακτήρα, ενώ απευθύνεται σε  όλες τις ηλικίες των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη καθημερινής ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Για άλλη μία χρονιά, επενδύουμε στον πολιτισμό και στον τόπο μας, ως αντίβαρο των δυσκολιών που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε. Έτσι, η φετινή διοργάνωση των Ταυρείων και του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αφού η περιοχή μας δέχθηκε τους πρόσφυγες του διωγμού, οι οποίοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της σημερινής μας πόλης.

Αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ μας αποτελεί στην ουσία την έναρξη μίας σειράς πολιτιστικών, αθλητικών και ιστορικών δράσεων που θα ακολουθήσουν, προκειμένου οι πολίτες μας να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και να έρθουν σε επαφή με την παράδοση μέσα από τον πλούτο του Μικρασιατικού μας Πολιτισμού.

Σας περιμένουμε στις «Ημέρες Μνήμης», σε ένα μουσικό και όχι μόνο ταξίδι στην ιστορία μας και στην παράδοσή μας, σε ένα ταξίδι ψυχής και πολιτισμού»! 



Το διαβάσαμε ΕΔΩ