Η προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο και ο ρόλος των γονέων

Σε μία εποχή δύσκολη, με πολλές και γρήγορες αλλαγές, γονείς και παιδιά καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στο άγχος της καθημερινότητας, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινούν τα σχολεία και αυξάνονται οι απαιτήσεις.

Το Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Eξέλιξη» στέκεται δίπλα στον καθένα από εσάς και ειδικά στους γονείς! Με στοχευμένες  δράσεις  όπως το «Parent’s Day»!Δωρεάν συναντήσεις γονέων με ειδικούς επιστήμονες!

To Parent’s Day είναι μία δράση η οποία φέρνει κοντά τους γονείς με τους ειδικούς θεραπευτές των κέντρων μας, όπως  ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς , λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές  για άμεση ενημέρωση, υποστήριξη και ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, αλλά και των παιδιών τους.

Ξεκινάμε τη χρονιά μας με την πρώτη μας δράση, «Η προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο και ο ρόλος των γονέων». Η συγκεκριμένη εκδήλωση  στοχεύει στη βελτίωση των σχέσεων γονέων και παιδιών  και στην ανάπτυξη των θετικών συναισθημάτων. Ταυτόχρονα, κεντρικό σημείο θα είναι η κατανόηση των σχολικών απαιτήσεων, για τις δυσκολίες προσαρμογής και την εκδήλωση άρνησης που συχνά εμφανίζουν τα παιδιά για το σχολείο, για θέματα που προκύπτουν εντός τάξης με το δάσκαλο και τους συμμαθητές, για τον αγώνα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, καθώς και για το στρες που νιώθουν οι γονείς σχετικά με την επίδοση των παιδιών τους.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30, στο Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη», Λεωνίδου 1, στη Σπάρτη.
Είσοδος: Δωρεάν
Πληροφορίες-Εγγραφές : Λεωνίδου 1, τηλέφωνο: 27310 81050

Πηγή: lakonikos.gr