Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022, 15:13

 

Η Bayer, βάζοντας τον ασθενή στο επίκεντρο, συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Ασθενών με στόχο αυτή τη χρονιά την ευαισθητοποίηση του κοινού για την υγιή γήρανση.

Έτσι, στον ήδη καθιερωμένο διαδικτυακό οδηγό, Patient Navigator, που στοχεύει στην καλύτερη ενημέρωση των ασθενών σχετικά με την ορθή χρήση των φαρμάκων, έρχεται να προστεθεί και  μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα ενημέρωσης, που ανέπτυξε η εταιρεία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Ασθενών 2022 στις 17 Σεπτεμβρίου 2022. Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των ασθενών και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της καρδιάς και των νεφρών, η Bayer δημιούργησε πλούσιο ενημερωτικό υλικό και σειρά βίντεο με χρήσιμες συμβουλές. 

Συγκεκριμένα, στην ειδική ιστοσελίδα της Bayer, το κοινό μπορεί να ενημερωθεί με δημιουργικό τρόπο για την προστασία της καρδιάς και των νεφρών, παρακολουθώντας μια  φανταστική ιστορία. Δύο σοφοί παλιοί φίλοι, ο κύριος Ν (Nεφρός) και η κυρία K (Καρδιά), που αν και έχουν μεγαλώσει, δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην υγεία τους, μοιράζονται με τη νέα γενιά τα μυστικά τους για να έχεις υγιή ζωή προστατεύοντας την καρδιά και τα νεφρά από ασθένειες. Παράλληλα, ειδικά σχεδιασμένα infographics ενημερώνουν για τα συμπτώματα που πρέπει κανείς να προσέχει για την προστασία των νεφρών και της καρδιάς.

Στη σελίδα, μεταξύ άλλων, είναι διαθέσιμη σειρά βίντεο με γενικές συμβουλές και ενδιαφέροντα θέματα όπως είναι η υγιής γήρανση, η αναστροφή της γήρανσης και η σημασία της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, της διακοπής του καπνίσματος αλλά και η προστασία της ψυχικής υγείας. Υπάρχουν επίσης βίντεο για τα σημάδια επιδείνωσης της καρδιακής ανεπάρκειας και αντίστοιχα για τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου. Ακόμη, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει αποσπάσματα μαρτυριών ασθενών που ζουν με καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια νεφρική νόσο και μιλούν για τον τρόπο διαχείρισης των συμπτωμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη σελίδα υπάρχει αναρτημένο και podcast που αναπτύχθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, με επίκεντρο την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και τα εμπόδια στην επικοινωνία μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και των ατόμων με διαβητική νεφρική νόσο.

Ο κ. Θανάσης Κώτσανης Medical Director Greece & Cyprus & Southern Mediterranean & Black Sea (SMBS) Cluster Medical Director της Bayer τονίζει: «Στην Bayer, πιστεύουμε στη σημασία του σωστά ενημερωμένου ασθενή και υποστηρίζουμε τον ρόλο του στη λήψη αποφάσεων, τοποθετώντας τον στο κέντρο όλων των δραστηριοτήτων μας. Στόχος μας είναι να του προσφέρουμε όλα τα εφόδια για να κάνει τις σωστές επιλογές σε ό,τι αφορά στην υγεία του. Καθώς γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες για την εμφάνιση ασθενειών, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια ή η χρόνια νεφρική νόσος, αυξάνονται με την ηλικία, εστιάζουμε και ενθαρρύνουμε την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση μέσω της ειδικά διαμορφωμένης σελίδας της Bayer για την υγιή γήρανση, τον τακτικό έλεγχο της υγείας και τη λήψη προληπτικών μέτρων για να απολαμβάνουμε μια ζωή με καλή υγεία.» 

Η κα. Βασιλική Γιωτάκη, Pharmacovigilance Country Head της Bayer Ελλάς αναφέρει: «Στην Bayer, είμαστε προσανατολισμένοι στην ενίσχυση της κατανόησης της ορθής χρήσης των φαρμάκων και της ασφάλειας των ασθενών και ενθαρρύνουμε την οργάνωση δράσεων και πρωτοβουλιών που ευαισθητοποιούν, καθώς και τη λήψη μέτρων για υγιή γήρανση, που σήμερα είναι πιο σημαντική από ποτέ, προκειμένου όλοι να είναι ικανοί για την προστασία του εαυτού τους και να υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης των συστημάτων υγείας στο μέλλον.»

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών καθιερώθηκε το 2019 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για να αυξήσει τη συμμετοχή του κοινού στην ασφάλεια της υγειονομικής περίθαλψης, να προωθήσει παγκόσμιες δράσεις και να περιορίσει τις βλάβες των ασθενών.

Το διαβάσαμε εδώ