Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, 08:20

Η Huawei έλαβε τις πιστοποιήσεις δοκιμών ασφάλειας UL 1973 και UL 9540A, για τη SmartLi 3.0, μπαταρία λιθίου, για παροχή εφεδρικής ισχύος, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό επιθεώρησης και πιστοποίησης «SGS». Οι παραπάνω πιστοποιήσεις επιβεβαιώνουν ότι το SmartLi 3.0 πληροί τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα ασφάλειας.

Το UL 1973 είναι ένα πρότυπο ασφάλειας για συστήματα μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας. Προβλέπει ολοκληρωμένες δοκιμές και αξιολόγηση όσον αφορά στην ηλεκτρική ασφάλεια, τη μηχανική και την περιβαλλοντική ασφάλεια καθώς και τη σήμανση.

Το UL 9540A είναι ένα πρότυπο μεθόδου δοκιμής για συστήματα μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας. Προβλέπει αυστηρές δοκιμές και αξιολόγηση προσομοίωσης για τη διάδοση θερμικής ροής κατά την περίπτωση πυρκαγιάς σε ηλεκτροχημικές κυψέλες, μονάδες, ερμάρια και εγκαταστάσεις και είναι ευρέως αναγνωρισμένο από έγκυρους και αξιόπιστους οργανισμούς.

Σε σύγκριση με τις συμβατικές μπαταρίες μόλυβδου οξέος, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν προφανή πλεονεκτήματα, όπως υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, μικρό αποτύπωμα, μεγάλη διάρκεια ζωής και απλή λειτουργία και συντήρηση (O&M). Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου αποτελούν την προτιμώμενη επιλογή για την αντικατάσταση των μπαταριών μόλυβδου-οξέος στη βιομηχανία των data centers. Για να αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα σχετικά με την ασφάλεια των μπαταριών ιόντων λιθίου, η Huawei αξιοποιεί την τεχνολογική καινοτομία και την πιστοποίηση ασφάλειας για να διασφαλίσει ότι τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας των μπαταριών ιόντων λιθίου της είναι απολύτως ασφαλή.

Τεχνολογική καινοτομία: Αξιόπιστο hardware και ΑΙ για τη διασφάλιση της ασφάλειας

Αξιόπιστο hardware: Η λύση της Huawei SmartLi χρησιμοποιεί ηλεκτροχημικές κυψέλες κατασκευασμένες από το πιο σταθερό υλικό ιόντων λιθίου, το φωσφορικό σίδηρο λιθίου.

Δεν αναφλέγονται ούτε εκρήγνυνται κατά τη δοκιμή διάτρησής τους με βελόνα. Το SmartLi 3.0 χρησιμοποιεί πυροσβεστήρα σε επίπεδο μονάδας μπαταρίας. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης ή θερμικής διαρροής, η φλόγα μπορεί να σβήσει γρήγορα και με ακρίβεια, εξαλείφοντας τους κινδύνους πυρκαγιάς στο εσωτερικό των μονάδων.

Η λύση της Huawei, SmartLi χρησιμοποιεί ένα σύστημα διαχείρισης μπαταριών τριών επιπέδων (BMS) για την εφαρμογή εκλεπτυσμένης διαχείρισης. Ο ευφυής αλγόριθμος AI προβλέπει πιθανά βραχυκυκλώματα μέσα στα ηλεκτροχημικά στοιχεία και προειδοποιεί εκ των προτέρων για την προστασία της ασφάλειας του συστήματος μπαταριών ιόντων λιθίου. Επιπλέον, το SmartLi υποστηρίζει ένα μείγμα παλαιών και νέων μπαταριών και αυτόματη, βάσει ομάδας, δοκιμή χωρητικότητας μπαταρίας που επιτρέπει την αυτοδιαχείριση.

Πιστοποίηση ασφάλειας: Ολοκληρωμένη επαλήθευση από τα εξαρτήματα στα συστήματα

H λύση μπαταρίας της Huawei SmartLi έχει υποβληθεί σε δοκιμές και έχει λάβει πιστοποιήσεις ασφάλειας σε επίπεδο κυψέλης, μονάδας και συστήματος σύμφωνα με τα πρότυπα IEC, UL, UN και GB. Είναι το προϊόν της μπαταρίας ιόντων λιθίου των data centers που έχει λάβει διαφορετικές πιστοποιήσεις και έχει υποβληθεί στις πιο ολοκληρωμένες δοκιμές. Η πιστοποίηση UL1973 και η δοκιμή και αξιολόγηση UL 9540A επιβεβαιώνουν περαιτέρω την ασφάλεια και την αξιοπιστία της λύσης SmartLi.

Με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά και την ισχυρή απόδοση, η λύση της Huawei, SmartLi 3.0 δημιουργεί μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες και τους συνεργάτες. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Huawei αυξάνει τις επενδύσεις σε Ε&Α συνεργάζεται με πελάτες, οργανώσεις και άλλους παράγοντες του κλάδου με σκοπό την ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών ιόντων λιθίου, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη βιώσιμη ανάπτυξη των data centers.