Συνάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη, για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο μας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Χρήστου Στυλιανίδη, στην επιστολή του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, στην οποία τόνιζε την ανάγκη της υλοποίησης των έργων της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου μας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022 το πρωί στο Γραφείο του Υπουργού, ο κος Στυλιανίδης έδειξε άμεσα ενδιαφέρον στα όσα του εξέθεσε ο Δήμαρχος και επισήμανε την πρόθεσή του να συμβάλλει στην προώθηση και για τα τέσσερα βασικά θέματα που συζητήθηκαν. Συγκεκριμένα ο Υπουργός δεσμεύτηκε στα αιτήματα του Δημάρχου για:

  • Τη συμβολή του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης στην  επίσπευση των διαδικασιών για την εκ νέου δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων της οδού Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Αττικής
  • Τη συμβολή του στην επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων της οδού Χαμοστέρνας στον Ταύρο
  • Την άμεση δημοπράτηση από την Περιφέρεια Αττικής της εκβάθυνσης του Ιλισού ποταμού στο τελευταίο τμήμα προς την εκβολή του για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων με την εγκεκριμένη από το 2020 πίστωση από το ΥΠΕΣ ύψους 10.000.000 €.
  • Τη συμβολή του για την απεμπλοκή των αντιπλημμυρικών έργων επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Μοσχάτο με παρέμβασή του στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσης, ο Υπουργός ανέλαβε τη δέσμευση για ενίσχυση του Δήμου για την προμήθεια ειδών αντιπλημμυρικής προστασίας (αντλίες, σάκοι, κλπ).

Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου μαζί με τον Δήμαρχο, Ανδρέα Ευθυμίου, παρόντες ήταν ο  Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Σάββας και ο Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιώργος Φάκλαρης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του για τη συνάντηση και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, ενώ τον κάλεσε να επισκεφθεί το Δήμο και να περιοδεύσει στα παραπάνω σημεία, τα οποία συνδέονται με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης της πόλης μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου



Το διαβάσαμε ΕΔΩ