Τη γυναίκα αγρότισσα τιμά ο Δ. Σπάρτης

Εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα της υπαίθρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας, διοργανώνουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ο Δήμος Σπάρτης, το ICC Women Hellas και το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, «Evrosparta».

Στην εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, θα τιμηθεί η προσφορά της γυναίκας αγρότισσας, η οποία «με την ευαισθησία, τη δεξιοτεχνία, την εργατικότητα και το λεπτό γούστο που τη διακρίνει, συνεχίζει την παράδοση στον πολιτισμό, ζώντας και δημιουργώντας στην ύπαιθρο αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της αγροτικής παραγωγής του τόπου» όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές. Προσθέτουν πως «η γυναίκα αγρότισσα  έχει όλα εκείνα τα προσόντα που χρειάζεται η σύγχρονη εποχή μας με την δυνατότητά της να υπηρετεί ταυτόχρονα πολλούς στόχους. “Θηλυκό” μυαλό που “γεννά” λύσεις, συναίσθηση, και κυρίως λειτουργεί  συλλογικά γνωρίζοντας πως να μοιράζει αρμοδιότητες και να αναθέτει ρόλους. 

Οφείλουμε λοιπόν στήριξη, γνώση και επιμόρφωση στην αγρότισσα της νέας γενιάς μέσα από διαρκείς και σταθερές κινήσεις και διαδικασίες» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα γνωστοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr