Εκπαιδευτικά επιδοτούμενα προγράμματα για εργαζομένους

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ 1- 49, έτους 2022, που έχει προκηρύξει η Δημόσια Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το Επιμελητήριο Λακωνίας υλοποιεί -ως φορέας εκπροσώπησης εργοδοτών- επιδοτούμενα προγράμματα, σε συνεργασία με το ΚΕΚ Consul ΑΕ, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Τα εν λόγω προγράμματα απευθύνονται σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν από 1 έως 49 άτομα προσωπικό και καταβάλλουν στον ΕΦΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,06%).
Επιδοτούνται κατά 100% από το λογαριασμό ΛΑΕΚ της ΔΥΠΑ, χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα θα υλοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας (εκτός από Κυριακές και άλλες επίσημες αργίες). Περιλαμβάνουν μόνο θεωρητικό μέρος και μπορούν να έχουν διάρκεια 40 ώρες, ενώ κάθε εργαζόμενος μπορεί να συμμετάσχει μόνο σε ένα πρόγραμμα. Τέλος, κάθε καταρτιζόμενος που θα συμμετάσχει θα λάβει έως και 200€ (5€ x 40 ώρες). 

Κάθε εργαζόμενος που πληροί τις προϋποθέσεις και επιθυμεί να λάβει μέρος, πρέπει να συμπληρώσει πλήρως την αίτηση συμμετοχής (που θα βρει στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.lakoniacci.gr) και να προσκομίσει εκτός της αίτησης: φωτοτυπία ταυτότητας,  φωτοτυπία βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ ή τελευταίου εκκαθαριστικού (έγγραφο διασταύρωσης ΑΦΜ), φωτοτυπία νόμιμου παραστατικού διασταύρωσης ΑΜΚΑ, υπεύθυνη δήλωση ότι απασχολείται στην επιχείρηση εργασίας του (επωνυμία και ΑΦΜ επιχείρησης) και ότι συναινεί στην χρήση/ επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, αποδεικτικό εκπαιδευτικού επιπέδου (αντίγραφο τίτλου σπουδών), φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου αναγράφεται το IBAN

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με το παρακάτω ΚΔΒΜ, που συνεργάζεται με το Επιμελητήριο, προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 14/10/2022.

Πληροφορίες: ΚΕΚ Consul – Δευτέρα έως Παρασκευή – 10:00 με 18:00, τηλέφωνο 2731089185, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πηγή: lakonikos.gr