Πανεύκολη Τυρόπιτα αφρός στο τηγάνι!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki

Υλικά
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
3 αβγά
250 γρ. γάλα εβαπορέ
200 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. Γκούντα τριμμένο
αλάτι – πιπέρι
1 μπεΐκιν πάουντερ
φρέσκο κρεμμυδάκι
5 έως 6 κ.τ.σ ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού χτυπήσουμε τα αυγά, αδειάζουμε τα τυριά στο ίδιο μπωλ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μπέηκιν πάουντερ, το κρεμμύδι, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος, αφού ρίξουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και να πάρει μορφή ζύμης.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και αφού δουλέψουμε την ζύμη, την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη τα οποία πλάθουμε σε μπάλες.

Με τα χέρια μας, πιέζουμε τις μπάλες της ζύμης, ώστε να πάρουν μορφή φύλλου, τα οποία κόβουμε με το μαχαίρι σε 8 κομμάτια.
Αδειάζουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρονται σκέτα, ή με μέλι και γιαούρτι.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki

Το διαβάσαμε εδώ.



Το διαβάσαμε ΕΔΩ