Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, 16:51

Σοβαρές καταστροφές από ρωσικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές στην κεντρική Ουκρανία

Νέα ρωσικά πλήγματα με στόχο ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της κεντρικής Ουκρανίας προκάλεσαν «σοβαρές καταστροφές», ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνισένκο.

«Οι Ρώσοι εκτόξευσαν πυραύλους ενάντια σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιοχές Πάβλογκραντ και Καμιανσκέ: υπάρχει σοβαρή καταστροφή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «πολλά χωριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

«Στην περιοχή εφαρμόζεται ένας τρόπος συνολικής εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μπορούν να λειτουργούν νοσοκομεία, μεταφορές και άλλες σημαντικές κοινωνικές υποδομές», πρόσθεσε, ζητώντας από τους κατοίκους να «κάνουν εξοικονόμηση ρεύματος».

Άλλες περιοχές επλήγησαν σήμερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς με στόχο ενεργειακές υποδομές.

Στον Νότο, «ως αποτέλεσμα επιδρομών από drone και πυραύλους, δύο εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές» στην περιοχή Βίνιτσα (νοτιοδυτικά), τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, σύμφωνα με τη νότια διοίκηση του ουκρανικού στρατού στο Facebook.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λβιβ (δυτικά) είχε αναφέρει «τρεις εκρήξεις σε δύο εγκαταστάσεις υποδομών στην περιοχή».

Η Ρωσία εξαπέλυσε χθες Δευτέρα ένα κύμα βομβαρδισμών σε κλίμακα που δεν είχε συμβεί εδώ και μήνες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με πολλές επιδρομές στο Κίεβο για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουνίου με αποτέλεσμα μεγάλες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές, ειδικά εκείνες που βρίσκονται μακριά από την πρώτη γραμμή του πολέμου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, 16:55

Το διαβάσαμε εδώ