Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022, 23:58

Ποδοσφαιρική ραψωδία ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ίντερ, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στο οποίο νικητές ήταν το ίδιο το άθλημα και όσοι παρακολούθησαν αυτή τη μυθική ματσάρα.

Το τελικό 3-3 κρατά στο παιχνίδι της πρόκρισης τους Καταλανούς, οι οποίοι, αν και προηγήθηκαν 1-0 στο 40′ με τον Ντεμπελέ, βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ (1-2, 2-3), μετά τα τέρματα των Λαουτάρο Μαρτίνες (63′) Γκόζενς (90′), με τον Λεβαντόφσκι όμως να σκοράρει δύο φορές (82′, 90+3′), αποτρέποντας τα χειρότερα για το συγκρότημα του Τσάβι.

Βέβαια οι πιθανότητες των «μπλαουγκράνα» για να βρεθούν στους «16» μετά τη νέα βαθμολογική τους απώλεια μειώθηκαν κατά πολύ και πλέον δεν κρατούν την υπόθεση-πρόκριση αποκλειστικά στα χέρια τους.

Από τα υπόλοιπα ματς της βραδιάς του Champions League ξεχώρισε η «επτάρα» (7-1) που έριξε η Λίβερπουλ στη Ρέιντζερς στο «Άιμπροξ», σε ένα ματς που οι «ρεντς» πέτυχαν έξι γκολ στο β’ ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, όμως «απάντησε» με δύο γκολ ο Φιρμίνο, το πρώτο με κεφαλιά μετά από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα ο οποίος αγωνίστηκε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 68΄.

Στο ίδιο λεπτό μπήκε ως αλλαγή ο Μοχάμεντ Σαλάχ και επιδόθηκε σε… ρεσιτάλ με τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά (76΄-81΄) που αποτελεί το γρηγορότερο χατ-τρικ στα χρονικά του Champions League, με τον νεαρό Έλιοτ, να γράφει με το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη, το εκκωφαντικό 7-1 υπέρ της ομάδας του Κλοπ.

Νωρίτερα για τον πρώτο όμιλο η Νάπολι επικράτησε με το ευρύ 4-2 του Άγιαξ και, κάνοντας το «4 στα 4» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έκλεισε θέση από απόψε για τους «16»

Στον 2ο όμιλο η Μπριζ εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή σε νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά το 0-0 εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τη δεύτερη θέση διεκδικεί πλέον με πολλές αξιώσεις η Πόρτο μετά το ευρύ 3-0 επί της Λεβερκούζεν στη Γερμανία. Δυο πέναλτι κέρδισε ο Γκαλένο και αξιοποίησε ο Ταρέμι.

Από εκεί και πέρα, ο κακός… χαμός γίνεται στο 4ο όμιλο, μετά τη νέα νίκη της Μαρσέιγ επί της Σπόρτινγκ, αυτή τη φορά στη Λισαβόνα (2-0). Το παιχνίδι ήταν «καρμπόν» με αυτό που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Μασαλία, καθώς οι Πορτογάλοι έμειναν από πολύ νωρίς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Εσγκάιο, στη φάση του πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Γκουεντουζί.

Στη συνέχεια αποβλήθηκε και ο Πέδρο Γκονσάλβες (61΄) για να ολοκληρωθεί το… δράμα της Σπόρτινγκ, με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να μπαίνει ως αλλαγή στο 35΄. Έτσι οι δύο ομάδες έχουν πλέον από έξι βαθμούς, ενώ στον όμιλο προηγείται η Τότεναμ που νίκησε με ανατροπή 3-1 την Άιντραχτ στο Λονδίνο. Στο «παιχνίδι» παραμένουν και οι Γερμανοί με 4 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Α’ Όμιλος

Νάπολι – Άγιαξ 4-2

 

Ρέιντζερς – Λίβερπουλ 1-7 

Γκολ: 17′ Άρφιλντ (Ρέιντζερς), 24′, 55′ Φιρμίνο (Λίβερπουλ), 66′ Νούνιες (Λίβερπουλ), 77′, 80′, 82′ Σαλάχ (Λίβερπουλ), 87′ Έλιοτ (Λίβερπουλ)

Β’ Όμιλος

 

 

 

 

 

 

Ατλέτικο Μαδρίτης- Κλαμπ Μπριζ 0-0

 

 

Λεβερκούζεν – Πόρτο 0-3 

Γκολ: 6′ Γκαλένο, 53′ πεν., 64′ πεν. Ταρεμί 

 


Γ’ Όμιλος

Μπαρτσελόνα – Ίντερ 3-3

Γκολ: 40′ Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα), 50′ Μπαρέλα (Ίντερ), 63′ Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ), 82′, 90+3′ Λεβαντόφσκι (Μπαρτσελόνα), 90′ Γκόζενς (Ίντερ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βικτόρια Πλζεν – Μπάγερν Μονάχου 2-4 

Γκολ: 10′ Μανέ (Μπάγερν), 14′ Μίλερ (Μπάγερν), 25′, 34′ Γκορέτσκα (Μπάγερν), 62′ Βικάνοβα (Πλζεν), 75′ Κλίμεντ (Πλζεν)

 

 

 

 

Δ’ Όμιλος

Τότεναμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2

Γκολ: 14′ Καμάντα (Άιντραχτ), 20′, 36′ Σον (Τότεναμ), 28′ πεν. Κέιν (Τότεναμ), 87′ Αλιντού (Άιντραχτ)

 

 

 

 

 

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μαρσέιγ 0-2 

Γκολ: 20′ πεν. Γκεντουζί, 31′ Σάντσες