Κρέμα σώματος: 3 βασικοί κανόνες για καλύτερη ενυδάτωση

Η επιδερμίδα στο σώμα μας έχει ανάγκη από περιποίηση και ενυδάτωση, σε κάθε της σημείο- ακόμη και στις πατούσες. Κάπως έτσι, μιας και η θερμοκρασία έχει αρχίσει και πέφτει αισθητά, συγκεντρώσαμε μερικούς βασικούς κανόνες που αφορούν την κρέμα σώματος, που αν τους ακολουθήσεις θα πετύχεις καλύτερη ενυδάτωση.

3 βασικοί κανόνες με την κρέμα σώματος για καλύτερη ενυδάτωση

-Εφαρμογή σε βρεγμένη επιδερμίδα
Ο ίδιος κανόνας που ισχύει στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας, ισχύει και στην περίπτωση της φροντίδας του σώματός μας. Σύμφωνα με τους δερματολόγους λοιπόν, είναι καλύτερο να εφαρμόζει κανείς την κρέμα σώματος σε επιδερμίδα που είναι νωπή, καθώς έτσι απορροφάται καλύτερα και πιο εύκολα η κρέμα. Γι’ αυτό το λόγο, αρκετοί συστήνουν τη χρήση της αμέσως μετά μπάνιο ή ντους- κάθε μέρα- κι αφού έχεις σκουπίσει ταμποναριστά με την πετσέτα την περίσσεια νερού.

Μ’ αυτόν τον τρόπο σφραγίζεται η υγρασία και αποκαθίσται ο φραγμός του δέρματος που μπορεί να έχει διαταραχθεί εξαιτίας του σαπουνιού, του αφρόλουτρου και γενικότερα των προϊόντων που χρησιμοποίησες. Σε κάθε περίπτωση, η συνέπεια εξακολουθεί να είναι το μυστικό της επιτυχίας.

-Κάνε παράλληλα μασάζ
Ουκ ολίγες φορές έχουμε μιλήσει σ’ αυτή εδώ τη στήλη για τις ευεγερτικές ιδιότητες του μασάζ. Εκτός από πολύ χαλαρωτικό, το μασάζ βοηθά επίσης στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αποκτά μία υγιή λάμψη.

-Διάλεξε την ιδανική υφή ανάλογα με την εποχή
Κρέμες, λάδια, lotions σώματος, body butters… Ανάλογα με την εποχή διαλέγεις την υφή που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου ή που σου αρέσει περισσότερο. Παραδοσιακά, οι δερματολόγοι προτείνουν να εφαρμόζουμε τις πιο παχύρευστες συνθέσεις το χειμώνα, που περιέχουν λιγότερο αλκοόλ και νερό, επομένως παρέχουν περισσότερη ενυδάτωση, και τις πιο ελαφριές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή: lakonikos.gr