Ενισχυτική διδασκαλία μαθητών γυμνάσιου  στο Κορδελιό

…………….αγνοείται για 343 μαθητές …………………..

Η Ανακοίνωση της “ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Σε μια περίοδο που πραγματικά δοκιμάζεται η κάθε οικογένεια σε σχέση με τις μεγάλες αυξήσεις και την εκτίναξη των εξόδων του οικογενειακού προγραμματισμού, μετά από τρία χρόνια πανδημίας η οποία δημιούργησε πολλά κενά στην γνώση των μαθητών έρχεται άλλο ένα εμπόδιο στην προσπάθεια που αναζητά κάθε γονιός να «τα φέρει βόλτα».

Δεν εφαρμόζεται η ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές γυμνάσιου στο Κορδελιό.

Η ενισχυτική διδασκαλία είναι ένας θεσμός τον οποίο υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας βοηθώντας μαθητές Γυμνασίου σε 7 μαθήματα (Νέα, Αρχαία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά). Στον Εύοσμο συμμετέχουν μαθητές και από τα 7 Γυμνάσια με διδακτικό Κέντρο το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου. Στο Κορδελιό πέρσι συμμετείχαν και από τα 3 Γυμνάσια 193 μαθητές.

Φέτος και ενώ έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτώβριου κανένα γυμνάσιο του Κορδελιού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ενισχυτική διδασκαλία. Η διεύθυνση εκπαίδευσης και το Υπουργείο να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους να σταματήσουν να «πετάνε το μπαλάκι» στους διευθυντές,  οι διευθυντές των γυμνασίων στους συλλόγους διδασκόντων και το γαϊτανάκι συνεχίζεται. Στην μέση οι 343 μαθητές που έχουν αιτηθεί να μπουν στο πρόγραμμα που …….. δεν έχει ξεκινήσει.

Δεν είναι δυνατόν να μην έχει προβλεφτεί από την δευτεροβάθμια και από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης επιπλέον προσωπικό σε συνδυασμό με την εξασφάλιση σχολικής στέγης  από την αρχή της χρονιάς, ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ζήτηση των μαθητών για την συμμέτοχη στο πρόγραμμα.

Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται με ευκολία η μη λειτουργία της ενισχυτικής και να μην  εξαντλούνται όλα τα περιθώρια ώστε να υπάρξουν επιπλέον εκπαιδευτικοί που θα λειτουργήσουν το πρόγραμμα.

Από την επικοινωνία που είχαμε με την Δευτεροβάθμια  ενημερωθήκαμε ότι ελλείψει  διαθέσιμων εκπαιδευτικών υπευθύνων για την λειτουργεία του Κέντρου Διδασκαλίας για το απόγευμα δεν προχώρα η λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Εμείς ξέρουμε ότι κάθε φορά που είναι να εφαρμοστεί αντιεκπαιδευτικός νόμος όλα γίνονται γρήγορα και υλοποιείται άμεσα ….τώρα στέκονται πίσω από προθεσμίες και ορισμούς υπευθύνων.

Εδώ και τώρα να αντιμετωπιστεί αυτή η ανάγκη με την έστω και καθυστερημένη  έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας με ευθύνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση και του Υπουργείου.

 

Κανένας μαθητής εκτός της ενισχυτικής διδασκαλίας.

 

Το διαβάσαμε εδώ