Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης για εργαζόμενους και ανέργους πραγματοποιηθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου

O Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε.  διοργάνωσε με επιτυχία την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, Μοσχάτο) εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

«Η βία και η παρενόχληση στην εργασία σύμφωνα με το Ν4808/21»

«Προϋποθέσεις  συνταξιοδότησης, υπολογισμός σύνταξης»

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου και ο Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι Νομικοί  Συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. απάντησαν σε ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων που αφορούσαν τις θεματικές ενότητες των εισηγήσεων ενώ ως προς το πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης το Δίκτυο απαντά σε προβληματισμούς  όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Παράλληλα, σε συνέχεια της εκδήλωσης ελήφθησαν αιτήματα για συμμετοχή στη δεύτερη δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2022 και θα αφορά ατομική πληροφόρηση μέσω  ερωτημάτων  που μπορούν  να δεχθούν  εξατομικευμένα και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ οι Νομικοί Συνεργάτες της ΓΣΕΕ. 

Παραθέτουμε μερικά παραδείγματα παρακάτω:

  1. Τρόποι διεκδίκησης δεδουλευμένων από τον εργοδότη
  2. Πως υπολογίζεται η αποζημίωση απόλυσής μου;
  3. Τι σύνταξη θα λάβω;
  4. Έχω θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα;
  5. Χρειάζεται να εξαγοράσω πλασματικό χρόνο ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθώ;
  6. Δικαιούμαι άδεια μητρότητας;
  7. Υπερωρίες, εργασία την Κυριακή
  8. Δικαιούμαι σύνταξη αναπηρίας; Ποιες οι κατηγορίες της σύνταξης αναπηρίας; Υπό ποιες προϋποθέσεις χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας σε κάθε κατηγορία;
  9. Διαφορές μεταξύ πλήρους και μειωμένης σύνταξης
  10. Ημέρες ετήσιας άδειας

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή προς το κοινό και εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».

Το άρθρο Μοσχάτο: Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης από την Γ.Σ.Ε.Ε. (εικόνες) εμφανίστηκε πρώτα στο Το Μοσχάτο Μου.Το διαβάσαμε ΕΔΩ