Αναβαθμίσεις των αθλητικών χώρων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

  • Ξεκινά η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μοσχάτου
  • Νέες εργασίες συντήρησης στο γήπεδο Σπ. Γιαλαμπίδης στον Ταύρο
  • Αντικατάσταση μπασκετών και διαμόρφωση των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου
  • Δημοπρατούνται η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου της Μιαούλη στο Μοσχάτο,  η αντικατάσταση των κουφωμάτων του Αιόλου, καθώς και η ανακατασκευή και αναβάθμιση του ΓΑΣΤ και του γηπέδου «Μάκης Πλατής» στον Ταύρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες  της ανάδειξης αναδόχου για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Μοσχάτου, με πόρους που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών, από το πρόγραμμα  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, προϋπολογισμού περ.  325.000 €.  Ήδη κλήθηκε ο ανάδοχος για την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών  αντικατάστασης του χλοοτάπητα με νέο σύγχρονο, τελευταίας γενιάς, τάπητα,  σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Αν και ο Δήμος είχε προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου από το 2021, δυστυχώς  οι  διαδικασίες  είχαν καθυστερήσει αφού έπρεπε πρώτα  να αποφανθούν υπερκείμενες αρχές που ελέγχουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες,  ώστε να μπορεί ο Δήμος στη συνέχεια να υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμαρχος,  Ανδρέας Ευθυμίου,  μεριμνά  για την αντικατάσταση  του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Μοσχάτου,  αφού όλες οι ομάδες της πόλης χρησιμοποιούν το γήπεδο  και καταπονείται σημαντικά. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος  είχε ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών τη σχετική χρηματοδότηση, ώστε το γήπεδο να είναι σύγχρονο και ασφαλές. Όπως  είναι γνωστό, έχει προηγηθεί  η κατασκευή νέων εξεδρών για την ασφάλεια των θεατών, η δημιουργία νέων χώρων αποδυτηρίων, ενώ δρομολογείται και η αναβάθμιση του φωτισμού.

Αλλαγή χλοοτάπητα   και  αναβάθμιση-αντικατάσταση εξεδρών έχει γίνει και στα γήπεδα  Σπ. Γιαλαμπιδης και Χάρης Παυλίδης στον Ταύρο. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν  οι εργασίες που ανακοίνωσε  ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο  στο γήπεδο  Σπ. Γιαλαμπίδης και αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο, την είσοδο, την τοποθέτηση τουαλετών κλπ.

Επίσης, στον άμεσο προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής είναι η ανακατασκευή του   ΓΑΣΤ, σύμφωνα με το πρόγραμμα  των εργασιών  που έχουν δρομολογηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και η αντικατάσταση των μπασκετώνη διαμόρφωση των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου της Μιαούλη στο Μοσχάτο, η αντικατάσταση των κουφωμάτων στο γήπεδο του Αιόλου και η αναβάθμιση του γηπέδου «Μάκης Πλατής» στον Ταύρο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Συνεχίζουμε συστηματικά τη βελτίωση και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου για να μπορούν τα νέα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Τα κλειστά και τα ανοιχτά γήπεδα του Δήμου μας αναβαθμίζονται, ενώ δρομολογούνται νέες εργασίες  στους αθλητικούς χώρους του Δήμου μας. Καθημερινά εργαζόμαστε τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας με έργο, δράσεις και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας ». 



Το διαβάσαμε ΕΔΩ