ΕΛΛΑΔΑ: Απεβίωσε η ζωγράφος Γιούλη Βρανά.
Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Μεγάλη θλίψη για τους φιλότεχνους η είδηση του θανάτου της καταξιωμένης ζωγράφου Γιούλης Βρανά.

Η Καλλιθεάτισσα ζωγράφος πολυβραβευμένη στην χώρα μας και το εξωτερικό υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής και στο Μοσχάτο όπου επί σειρά ετών είχε αναλάβει την διακόσμηση εσωτερικών χώρων και των δρόμων με Αρλεκίνους- υπέροχες ζωγραφιές της-, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου.

Η καλλιτέχνης δήλωνε συχνά τον μεγάλο της  θαυμασμό για  τον Πικάσο , υπήρξε δε  μια από τις καλύτερες σύγχρονες Ελληνίδες εκποροσώπους της αφηρημένης τέχνης στη χώρα μας.

Έργα της κοσμούν δημόσια και ιδιωτικά κτήρια καθώς και ιδιωτικές συλλογές. Τα Post Cards έχουν κυκλοφορήσει πολλά έργα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό .Έργα της φιλοξενούν οι Δήμοι Καλλιθέας, Π.Φαλήρου , Σαλαμίνας, η UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η Δημοτική Βιβλιοθλήκη Καλλιθέας , η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου κλπ.

Η Γιούλη Βρανά υπήρξε μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ο Απελλής, της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και των Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας <Σοφία Λασκαρίδου>. Επίσης διατηρούσε μόνιμη συνεργασία με την γκαλερί ΗΜΑΡ στην Μύκονο και τις Βρυξέλες.

Αιωνία η μνήμη της.

Η Γιούλη Βρανά απεβίωσε στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ετάφη στο κοιμητήριο Καλλιθέας στις 12 του μήνα.

Στις φωτογραφίες τα έργα της : Αγαπημένο ζευγάρι/λάδι και Ειρήνη/λάδι.

Φωτογραφικό υλικό από το αρχείο μου.

Για το mymoschato.gr

Τασσώ Γαΐλα.
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Αγαπημένο ζευγάρι
Ειρήνη/λάδιΤο διαβάσαμε ΕΔΩ