Κινείται νοτιοανατολικά προς την Κύπρο με ταχύτητα 10 κόμβων

Μετακίνηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» από το λιμάνι της Αττάλειας καταγράφει ο ιστότοπος Marinetraffic.com.

Η πορεία του ερευνητικού σκάφους που παρέμενε στο λιμάνι της Αττάλειας από τις αρχές της εβδομάδας δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο όπως φαίνεται κινείται νοτιοανατολικά προς την Κύπρομε ταχύτητα 10 κόμβων.

Όπως είναι γνωστό, η τουρκική πλευρά είχε προχωρήσει τον Σεπτέμβριο στην έκδοση NAVTEX με την οποία είχε προαναγγείλει έρευνες στον κόλπο της Αττάλειας από το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis το διάστημα από τις 25 Σεπτεμβρίου του 2022 ως τις 24 Μαρτίου του 2023.

Η έξοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους αυξάνει την πιθανότητα νέας κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Κυπριακή υφαλοκρηπίδα καθώς έχουν μεγιστοποιηθεί οι ερευνητικές δυνατότητές του…

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζείχε αναφέρει ότι στο «Oruc Reis» έχουν γίνει τέτοιες αναβαθμίσεις που μεγιστοποιούν τις δυνατότητές του, και σχεδόν διπλασιάζουν την έκταση των ερευνών του σε πλάτος από τα  2,5 χιλιόμετρα στα σχεδόν 4.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει έρευνες και σε περιοχές της τουρκολιβυκής ΑΟΖ!

Από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε διαμηνύσει στην Άγκυρα και τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ ότι «όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας είναι ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας» μεταξύ των δύο χωρών.





Προηγούμενο άρθροΔικηγόρος 34χρονου για 12χρονη: «Είναι πάρα πολύ ψηλή και εύσωμη φαίνεται 18 με 20 ετών» (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚολωνός: Σοκ με συνομιλίες αστυνομικού με 12χρονη. «Μ@λ@κω αν δε μου κ@τσεις δωρεάν…»



Το διαβάσαμε εδώ