Ενημερωτική–εκπαιδευτική διημερίδα για την ατομική προστασία σε Γύθειο-Κροκέες

Από την ΠΥ Γυθείου

Διημερίδα με θέμα «Νέες τεχνολογίες και εκπαιδευτικές προκλήσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα» διοργανώνει στις 25 & 26 Οκτωβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου σε συνεργασία με την εταιρεία Draeger Hellas S.A. και την υποστήριξη του Συλλόγου «Δράσεις Πολιτών».

Πρόκειται για μία διήμερη εκδήλωση, που σκοπό έχει την ενημέρωση στις νέες τεχνολογίες ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, στις σειρές διασωστικών εργαλείων και στην πρακτική εκπαίδευση αυτών από το πυροσβεστικό προσωπικό.

Πρόγραμμα

1η ημέρα (25/10) – Γύθειο
Το αντικείμενο των θεμάτων της πρώτης ημέρας της διημερίδας κρίνεται ικανό να ενδιαφέρουν και πολίτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα που χρήζουν ατομικής προστασίας από επικίνδυνες ουσίες και μολυσμένο περιβάλλον όπως ψεκασμούς αγροτικών εκτάσεων, μεταφορά απορριμμάτων, επεξεργασία μαρμάρων ξύλου κ.α.

Τίτλοι θεμάτων που θα αναλυθούν στο συνέδριο της 1ης ημέρας στο Γύθειο είναι:
• Είναι προαιρετική η συντήρηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), ή αναγκαιότητα
• Η χρήση φιλτρόμασκας στους χώρους εργασίας.
• Μέτρηση αερίων σε κλειστούς χώρους, μια πρόκληση για το πυροσβεστικό προσωπικό.
• Νέες τεχνολογίες και εκπαιδευτικά συστήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα.

2η ημέρα (26/10) – Κροκεές
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας και στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των παιδιών σε ό,τι αφορά στις δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη μαθητών δημοτικού σχολείου στον υπαίθριο χώρο ενημέρωσης με ψυχαγωγική εκπαιδευτική δράση αποκλειστικά για τα παιδιά.

Την ίδια ημέρα και σε συνέχεια της δράσης που αφορά στα παιδιά Δημοτικού Σχολείου, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση στην χρήση και λειτουργία των διασωστικών εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας που είναι απαραίτητα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τροχαία ατυχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, τη δεύτερη ημέρα της δράσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Κροκεές  Δ.   Ευρώτα, θα λάβουν χώρα οι παρακάτω δράσεις:
– Γνωριμία του πυροσβεστικού εξοπλισμού για τα παιδιά του δημοτικού με χρήση κρανών ασφάλειας και άλλων προϊόντων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά για να έρθουν κοντά τόσο στο έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας όσο και στο αντικείμενο της πυρόσβεσης διάσωσης.(Σταθμός με παιχνίδια για τα παιδιά και δεξιότητες με πυροσβεστήρες και σωλήνες)
– Επίδειξη εξοπλισμού τεχνικής διάσωσης με κοπή οχήματος με την χρήση διασωστικών εργαλείων.Θα γίνει επίδειξη διάσωσης σε πραγματικά οχήματα με αφαίρεση τμημάτων τους από ειδικούς εκπαιδευτές και πυροσβεστικό προσωπικό της Π.Υ. Γυθείου.
– Επίδειξη ειδικού εξομοιωτή για την είσοδο σε περιορισμένο χώρο (CSE) με παρουσίαση  ειδικού εξοπλισμού ασφαλείας και μέσων ατομικής προστασίας καθώς και του προγράμματος εκπαίδευσης στους παρισταμένους.
– Επίδειξη του νέου εξοπλισμού πυρόσβεσης με το ειδικό όχημα SafetyCar της Draegerτο οποίο περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr