Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. υλοποίησαν μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους πολίτες

Στις 31 Οκτωβρίου οι εξατομικευμένες συναντήσεις με τους συνεργάτες του ΙΝΕ της Γ.Σ.Ε.Ε.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης που διοργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν :

1.    «Η βία και η παρενόχληση στην εργασία σύμφωνα με το Ν4808/21»

2.    «Προϋποθέσεις  συνταξιοδότησης, υπολογισμός σύνταξης»

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι Νομικοί  Συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. απάντησαν σε ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων που αφορούσαν τις θεματικές ενότητες των εισηγήσεων.

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου μας με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε.  θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού)η πρώτη συνάντηση με τους  Νομικούς  Συνεργάτες της ΓΣΕΕ που  θα αφορά ατομική πληροφόρηση μέσω  ερωτημάτων που θα δεχθούν  εξατομικευμένα και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ οι Νομικοί Συνεργάτες της ΓΣΕΕ. Παραθέτουμε μερικά παραδείγματα παρακάτω:

1.       Τρόποι διεκδίκησης δεδουλευμένων από τον εργοδότη

2.       Πως υπολογίζεται η αποζημίωση απόλυσής μου;

3.       Τι σύνταξη θα λάβω;

4.       Έχω θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα;

5.       Χρειάζεται να εξαγοράσω πλασματικό χρόνο ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθώ;

6.    Δικαιούμαι άδεια μητρότητας;

7.       Υπερωρίες, εργασία την Κυριακή

8.       Δικαιούμαι σύνταξη αναπηρίας; Ποιες οι κατηγορίες της σύνταξης αναπηρίας; Υπό ποιες προϋποθέσεις χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας σε κάθε κατηγορία;

9.       Διαφορές μεταξύ πλήρους και μειωμένης σύνταξης

10.   Ημέρες ετήσιας άδειας.

Όσοι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται να κλείσουν ΔΩΡΕΑΝ  ραντεβού με Νομικό Συνεργάτη της ΓΣΕΕ για διατύπωση εξατομικευμένων  σχετικών ερωτημάτων μπορούν να  δηλώσουν συμμετοχή στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου στα τηλέφωνα:

210 9422927, 210 9418655, 210 3462125, 210 3426414.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε  ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος μίλησε για το ρόλο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που αναπτύσσεται σημαντικά σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, εδώ και 32 χρόνια. Εκτός από τα προγράμματα επιμόρφωσης των συνδικαλιστικών στελεχών του, αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα σε πολλούς τομείς και ασχολείται με την αντιμετώπιση των φαινομένων ανεργίας, αποκλεισμού, διακρίσεων και ανισότητας στην αγορά εργασίας.

 Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει, προς όφελος των συμπολιτών μας, η συνεργασία του Δήμου μας με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, αφού ξεκινά μία σειρά δράσεων προς ενημέρωση και στήριξή τους σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους, όπως τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ζητήματα. Ο Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος μας έχει διαμορφώσει ένα κοινωνικο-πολιτιστικό δίκτυο που ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή και αντιπαλεύει τον κοινωνικό πολιτισμό. Γι αυτό το λόγο και η συνεργασία με τους επιστημονικούς συμβούλους του ΙΝΕ θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού η αξιόπιστη νομική πληροφόρηση θα δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις στους προβληματισμούς των εργαζομένων αλλά και των ανέργων συμπολιτών μας. Η πρώτη αυτή συμβολική εκδήλωση αποτελεί την καλύτερη αρχή σε μία ιδιαίτερα χρήσιμη συνεργασία με το Δήμο μας. Μία συνεργασία που επιδιώξαμε και καταφέραμε να επιτευχθεί με τη θετική ανταπόκριση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ». 

Αναλυτικό φώτο ρεπορτάζ εδώ



Το διαβάσαμε ΕΔΩ