Η πρωταθλήτρια Μ. Πολύζου ειδική σύμβουλος του Δ. Σπάρτης

Νέα ειδική σύμβουλος σε θέματα αθλητικής ανάπτυξης αναμένεται να ορισθεί η διεθνούς φήμης μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, αφού έκανε αποδεκτή τη σχετική πρόταση του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα. Τον ορισμό της γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Δούκας σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 20/10 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πολιτεία».

Η Μαρία Πολύζου, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε την πόλη της Σπάρτης προκειμένου να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Μην τα παρατάς», είναι πρώην αθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης. Σήμερα διατελεί διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού. Επιπλέον, είναι  η μοναδική γυναίκα η οποία το 2010 ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Φειδιππίδειο Άθλο.

Με κίνητρο να βοηθήσει το όραμα της Δημοτικής Αρχής να καταστεί η Σπάρτη ένα Διεθνές Κέντρο Αθλητισμού, η 53χρονη δρομέας αναμένεται σύντομα να βρεθεί στη λακωνική πρωτεύουσα για να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα. Σε πρώτη φάση αναμένεται να σχεδιαστούν οι κινήσεις για ανάπτυξη νέων αθλητικών δράσεων, ενώ στόχος είναι και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική «άνθιση» των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr