Ομολογία εγκληματικών πράξεων σε ζωντανή μετάδοση

Σάλο και αγανάκτηση προκαλεί βίντεο που διακινείται τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο εμφανίζει άνδρα από τη μειονότητα των Ρομά να ομολογεί τη συμμετοχή του σε σειρά εγκληματικών πράξεων.

Προκλητικός μπροστά στην κάμερα του κινητού του, ο άνδρας -που είναι γνωστός στις Αρχές- απευθύνεται στα ανώτερα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και της Ασφάλειας Σπάρτης καλώντας τους να τον συλλάβουν. Δημόσια, ομολογεί τις πράξεις της διακίνησης ναρκωτικών, της κλοπής κατ’ εξακολούθηση και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού κέρδους εκατομμυρίων! Και όλα αυτά στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, αφού, όπως ισχυρίζεται, τις πράξεις του διέπραττε σε συνεργασία με δύο ακόμη ημεδαπούς, τους οποίος και κατονομάζει. Το βίντεο ανήρτησε ο ίδιος σε λογαριασμό του στο TikTok και έχει γίνει ιδιαίτερα διαδεδομένο μέσα σε λίγες ώρες.

Οι ισχυρισμοί του άνδρα για την εμπλοκή συγκεκριμένων ατόμων στην παράνομη δράση του είναι πολύ πιθανόν να σχετίζονται με προσωπική αντιδικία, στην προσπάθειά του να βλάψει τους αντιπάλους του. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της ομολογίας εγκληματικών πράξεων, οι οποίες επισύρουν βαρύτατες ποινές. Εδώ, είναι αναγκαία η παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Πηγή: lakonikos.gr