Επανήλθε ο Κρητικός για τη μεταφορά των οστών του Λακράτη στη Σπάρτη

Ενημέρωση αναφορικά με τις ενέργειες και τις κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί από πλευράς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, προκειμένου τα οστά του Σπαρτιάτη Ολυμπιονίκη Λακράτη να μεταφερθούν στο Μουσείο Σπάρτης, ζήτησε με νέα επιστολή του προς την προϊσταμένη της υπηρεσίας, Ευαγγελία Πάντου, ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Στην επιστολή που κατέθεσε ο κ. Κρητικός, περιγράφει τις επισταμένες προσπάθειες που καταβάλει εδώ και δυο χρόνια με απώτερο στόχο τα οστά του Ολυμπιονίκη, αλλά και των πολέμαρχων Χαίρονα και Θίβραχου, καθώς και των Σπαρτιατών πολεμιστών που έχουν ανευρεθεί στον περίφημο τάφο των Λακεδαιμονίων στον Κεραμεικό, να μεταφερθούν στο Μουσείο της Σπάρτης.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι και στην τελευταία επιστολή του προς την κ. Πάντου, την οποία μάλιστα ενεχείρισε ο ίδιος πριν 4 μήνες, είχε επισημάνει ότι «η τοποθέτησή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης -ιδιαίτερα του Ολυμπιονίκη Λακράτη, του μοναδικού στον κόσμο Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, από τον οποίο διασώζονται οστά- θα λαμπρύνει ακόμα περισσότερο το Μουσείο και θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάδειξη της λαμπρής ιστορίας της Αρχαίας Σπάρτης, αφού τα συγκλονιστικά εκθέματα συνιστούν αναμφισβήτητο πόλο έλξης για τους μελλοντικούς επισκέπτες του Μουσείου».

Ο βουλευτής, θεωρώντας αυτονόητη τόσο τη συνεργασία όσο και τη θέληση όλων να «επιστρέψει» ο Ολυμπιονίκης Λακράτης στην πατρίδα του, συμπληρώνει: «Ελπίζω αυτό το παγκοσμίου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος θέμα να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση για τη Σπάρτη και τη Λακωνία» και καταλήγει: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι άοκνα, έως ότου τα οστά του Ολυμπιονίκη Λακράτη, των πολέμαρχων Χαίρονα και Θίβραχου, καθώς και των Σπαρτιατών πολεμιστών, μεταφερθούν πίσω στην πατρίδα τους και τοποθετηθούν στο Μουσείο της Σπάρτης».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr