Ξεκίνησε η ακαδημαϊκή χρονιά στη Σχολή Αγιογραφίας της ΙΜΜΣ

Αγιασμό για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου η Σχολή Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, στις εγκαταστάσεις της επί της οδού Γκορτσολόγου στη Σπάρτη.

Η τελετή έλαβε χώρα προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου, συνεπικουρουμένου από κληρικούς της περιοχής. Παρευρέθηκαν ο διευθυντής της σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Καρύδης, οι καθηγητές κκ Στέλιος Γεωργαντώνης, Βασίλειος Θεοδωρακάκος και Μάτα Φλώρου, το διοικητικό προσωπικό, καθώς και παλαιοί και νέοι σπουδαστές.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχήθηκε μία εποικοδομητική χρονιά και ευόδωση των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους σπουδαστές, επισήμανε ότι «στα έργα του κάθε αγιογράφου αντικατοπτρίζεται η βαθιά του πίστη και ο ψυχικός του κόσμος». Ο διευθυντής της σχολής, κ. Καρύδης, από την πλευρά του ευχαρίστησε αρχικά τον σεβασμιώτατο για την τιμητική του παρουσία. Ακολούθως, καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές ευχόμενος «καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη».

Να σημειωθεί πως η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης λειτουργεί από το 2016, με στόχο την κατανόηση της Ορθόδοξης εικονογραφίας, τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών της και τη δημιουργία ενός μικρού εικαστικού κέντρου για όλες τις ηλικίες. Η σχολή προσφέρει νέους, δημιουργικούς τρόπους ενασχόλησης και πιθανόν επαγγελματικής αποκατάστασης, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει τη νέα γενιά αγιογράφων τού τόπου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr