Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, 16:52

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Δύο νέα κρούσματα με τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφονται στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα.

Από την αρχή της περιόδου 2022 μέχρι τις 25/10/2022 (ώρα 11.00), όπου και ξεκίνησε η επιτήρηση της νόσου, έχουν καταγραφεί σε σύνολο 284 κρούσματα και 30 θάνατοι.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση διαγνώσθηκαν- δηλώθηκαν δύο νέα κρούσματα. 

Τα δεδομένα της επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για τα περιστατικά, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση του ιού του ΔΝ:

  1. Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
  2. Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών,
  3. Διαγνωστικό Τμήμα, Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur, iv. Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης-ΠΑΓΝΗ).

Το Τμήμα «Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές», της «Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα» του Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποιεί συστηματική διερεύνηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων, εντός 24 ωρών από τη δήλωσή τους, μέσω επικοινωνίας με τους θεράποντες ιατρούς και μέσω συνεντεύξεων με τους ασθενείς, ώστε να προσδιορισθεί ο πιθανός τόπος έκθεσης, τα χαρακτηριστικά της νόσου και οι παράγοντες κινδύνου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, 16:52

Το διαβάσαμε εδώ