Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, 12:20

Στη Λαμία οι δρομείς του Running out of time

Ο Δομοκός, η Λαμία και η Ανθήλη ήταν οι τρεις σημερινοί σταθμοί για τους ποδηλάτες και τους δρομείς της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας Running out of time, που όπως είναι γνωστό ξεκίνησε από τη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου και κατευθύνεται στην Αίγυπτο μέσω Κύπρου και Ισραήλ, με στόχο να παραδοθεί η σκυτάλη και μαζί και το μήνυμα για την αναγκαιότητα καθολικής ποιοτικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους στην διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή COP27 που θα γίνει μεταξύ 6 και 18 Νοεμβρίου.

Στις 3.30 τα ξημερώματα οι δρομείς έφτασαν στον Δομοκό όπου τους υποδέχθηκαν παράγοντες της περιοχής δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στο εγχείρημα. Στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λαμίας έγινε η υποδοχή τους από τη δημοτική αρχή μεταφέροντας το μήνυμα της πόλης σε αυτό το εγχείρημα. Στην κεντρική πλατεία της Λαμίας οι ποδηλάτες και οι δρομείς παρέμειναν για μία ώρα περίπου πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα με επόμενο σταθμό την Ανθήλη, τα Καμένα Βούρλα, τον Άγιο Κωνσταντίνο, για να περάσουν μετά το Ακραίφνιο και τον Αλίαρτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πλατεία της Λαμίας ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Αναστασίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μήνυμα που εκπέμπει η σκυταλοδρομία η οποία καλύπτει, όπως είπε, μία συνολική απόσταση 750 χιλιομέτρων με 72 τμήματα από τα οποία οι δρομείς είναι σε 39 τμήματα και οι ποδηλάτες σε άλλα 33, περνώντας από δεκάδες πόλεις στο διάβα τους.

Να θυμίσουμε ότι τη σκυταλοδρομία υποστηρίζουν η UNESCO, η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή καθώς και σημαντικές προσωπικότητες με κορυφαία την υποστήριξη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα σημεία στάσης στην περιοχή, τον Δομοκό, τη Λαμία και την Ανθήλη, είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες από τους φορείς της περιοχής για τη διάδοση του μηνύματος μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις, πράγμα το οποίο συνεχίζεται σε όλα τα σημεία απ’ όπου διέρχεται η σκυταλοδρομία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, 12:22

Το διαβάσαμε εδώ