Σπανίως αναρωτιέται κάποιος πως πήρε το συγκεκριμένο όνομα η σουηδική εταιρία επίπλων

Όλα τα προϊόντα των ΙΚΕΑ φαίνεται να έχουν περίεργα ονόματα στα σουηδικά, αλλά, όπως φαίνεται, αυτό δεν είναι το μόνο ιδιόμορφο χαρακτηριστικό της επιχείρησης.

Τα ΙΚΕΑ είναι διάσημα επειδή προσφέρουν έναν σχετικά φθηνό και εύκολα προσβάσιμο τρόπο για να διαμορφώσετε το σπίτι σας, ακόμη και αν πρέπει να κάνετε μόνοι σας ένα μεγάλο μέρος της συναρμολόγησης.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης έχουν ακουστεί διάφορες βρισιές που συνοδεύουν το όνομα της γνωστής εταιρίας, αλλά σπανίως αναρωτιέται κάποιος πως πήρε το συγκεκριμένο όνομα η σουηδική εταιρία επίπλων.

Όπως εξηγεί ένας Tik Toker: «Όλα έγιναν επειδή ο δημιουργός της ΙΚΕΑ ήταν δυσλεκτικός και ήθελε να έχει έναν τρόπο καλύτερης κατανόησης της απογραφής του, που θα τον διευκόλυνε να εντοπίσει αυτό που ήθελε. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που θα παίρνετε κάτι όπως έναν καναπέ, ράφια για βιβλία, αποθηκευτικούς χώρους, τότε θα έχει το όνομά του κάπου στη Σουηδία».

Άλλα αντικείμενα, όπως κρεβάτια και ντουλάπες, φέρουν τα ονόματα τόπων στη Νορβηγία, ενώ τα χαλιά έχουν τα ονόματα τόπων στη Δανία.

Πηγή