Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022, 22:48

Η Αίγυπτος διέκοψε τις συνομιλίες με την Τουρκία λόγω Λιβύης

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου, με τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι να ξεκαθαρίζει πως διακόπτεται κάθε συνομιλία με την Άγκυρα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αραβικό δορυφορικό κανάλι Αλ Αραμπίγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη ο λόγος είναι ότι διαφωνούν ξεκάθαρα στο ζήτημα της Λιβύης.

«Η Τουρκία δεν έχει απομακρύνει τα στρατεύματά της από τη Λιβύη» δήλωσε ο Σούκρι και «αυτό παραβιάζει τις συμφωνίες που έχουν γίνει στο παρελθόν γι’ αυτό και η Αίγυπτος διακόπτει κάθε επαφή με την Τουρκία».

Η εξέλιξη αυτή αφορά την Ελλάδα διότι είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει τουρκολιβικό μνημόνιο δίχως την συναίνεση της Αιγύπτου, η οποία είναι μια πολύ σημαντική χώρα της ανατολικής Μεσογείου και παίζει σημαντικό ρόλο Λιβύη. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η στάση της Τουρκίας προς της Ελλάδα αλλά και για τους υδρογονάνθρακες και όσον αφορά τις στρατιωτικές συμφωνίες που υπέγραψε πριν λίγες ημέρες, φαίνεται πως έχει εξοργίσει την Αίγυπτο. 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022, 22:48

Το διαβάσαμε εδώ