Ανησυχητικά τα δείγματα από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του Μετρό στον Πειραιά

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τα εγκαίνια του Μετρό στον Πειραιά, ενός έργου που λόγω χαρακτηριστικών ολιγωριών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ταλαιπώρησε για μια δεκαετία τους Πειραιώτες, σε συνδυασμό με την «εγκληματική» εγκατάσταση του ΤΡΑΜ, δημιούργημα και αυτό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ!

Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία της πόλης ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξες, ειδικά για την αγορά του κέντρου του Πειραιά!

Όσο περνούν οι μέρες όμως διαφαίνεται ολοένα και πιο καθαρά αυτό που έχει γράψει από καιρό το Piraeus Press, ότι δηλαδή καμία ουσιαστική προετοιμασία δεν έγινε καθόλη τη διάρκεια της δεκαετίας, προκειμένου ο Πειραιάς να επωφεληθεί από την έλευση του Μετρό!

Ευθύνες βαραίνουν σημαντικά τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η οποία «καταδίκασε» τον Πειραιά για μια δεκαετία με τα παράλληλα εργοτάξια Μετρό και Τραμ, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντιστάθμισμα για την πόλη.

Ευθύνες που διευρύνονται και λόγω της πολυετούς καθυστέρησης στη λειτουργία του ΤΡΑΜ, τα έργα του οποίου έτρεχαν παράλληλα με αυτά του Μετρό, μετατρέποντας τον Πειραιά σε ένα απέραντο εργοτάξιο!

Το τραμ, ένα άχρηστο και αχρείαστο μέσο μαζικής μεταφοράς το οποίο διασχίζει άδειο τον Πειραιά πολλές φορές την ημέρα!

Και ένα Μετρό που δε φαίνεται να πιάνει τους επιθυμητούς αριθμητικούς στόχους ακόμα!

Αλλά και ένα Μετρό που τελικά όχι μόνο δε φαίνεται να δρα σωτήρια υπέρ της αγοράς και της διασκέδασης του Πειραιά, αλλά μάλλον υφεσιακά, καθώς οι Πειραιώτες έχουν βρει πλέον έναν πιο εύκολο τρόπο να φεύγουν εκτός της πόλης, παρά ένα τρόπο προσέλκυσης αγοραστικού κοινού από τις υπόλοιπες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Μια πόλη που έκανε απέραντες θυσίες για μια δεκαετία, μια πόλη που είδε επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη, μια πόλη που έχασε χιλιάδες ανθρωποώρες στις ουρές των αυτοκινήτων λόγω των μαζικών εργοταξίων Μετρό και Τραμ…

Μια πόλη που ζητά πίσω από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ όλα αυτά που της στέρησε και τα οποία αποφάσισαν τα golden boys της διοίκησής της… με βάση τα δικά τους κριτήρια, καταδικάζοντας στην ύφεση το μεγάλο λιμάνι της χώρας!

Το επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά, αναμένονται πρωτοβουλίες από τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο του Πειραιά, του οποίου τις εντυπώσεις προσπαθούν να διασκεδάσουν οι κύριοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με διαφημιστικές καμπάνιες τύπου «Πειραιάlity»!

Διαβάστε επίσης:

Μετρό Πειραιά: Οι πρώτες εικόνες από τα εγκαίνια παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη





Προηγούμενο άρθροΕυχάριστα νέα: Τετραπλός ο «μποναμάς» τα Χριστούγεννα για εκατομμύρια Έλληνες!



Το διαβάσαμε εδώ