Otapoint.gr

5 τρόποι να δημιουργήσεις extra χώρο σε μικρό υπνοδωμάτιο

5 τρόποι να δημιουργήσεις extra χώρο σε μικρό υπνοδωμάτιο

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο μπορεί να αποδειχτεί μεγάλος πονοκέφαλος. Ειδικότερα όταν μιλάμε για την οργάνωσή του. Το να χωρέσεις τα πάντα σε έναν μικρό χώρο είναι σπουδαίο κατόρθωμα. Όπως κατόρθωμα είναι και το να διατηρήσεις αυτόν τον χώρο σε τάξη, χωρίς να επικρατήσει το χάος με πράγματα πεταμένα παντού. Το να στιβάζεις τα ρούχα πάνω στην καρέκλα του γραφείου, επίσης δεν είναι η λύση.

Ένα τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο που χωράει τα πάντα, λοιπόν, είναι το καλύτερο «όπλο» σου στη μάχη με την ακαταστασία. Παρακάτω, ανακαλύπτεις τους πιο εύκολους και έξυπνους τρόπους, ώστε να αξιοποιήσεις κάθε εκατοστό στο υπνοδωμάτιό σου.

Το πίσω μέρος της πόρτας στο υπνοδωμάτιο
Μια σειρά από γάντζους, μπορεί να μετατρέψει το πίσω μέρος μιας πόρτας στον τέλειο χώρο για να αποθηκεύσεις τα καπέλα, τις ζώνες, τα φουλάρια, τις τσάντες, τα παπούτσια σου και οτιδήποτε άλλο δεν χωράει στην ντουλάπα.

Καλόγεροι στο υπνοδωμάτιο it is
Οι καλόγεροι δεν είναι μόνο για το χολ, για να κρεμάς τα μπουφάν και τις ζακέτες. Ένας καλόγερος ταιριάζει «γάντι» σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, για να μεγιστοποιήσεις τον περιορισμένο χώρο του. Ιδανικά επέλεξε έναν γωνιακό, όπως της παρακάτω φωτογραφίας.

Η διάταξη του χώρου στο εσωτερικό της ντουλάπας
Και μιας και μιλάμε για το εσωτερικό της ντουλάπας, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσεις τον κάθετο χώρο της. Τον χώρο που ουσιαστικά βρίσκεται κάτω από τις κρεμάστρες των ρούχων. Τοποθέτησε κουτιά αποθήκευσης για να αποθηκεύσεις αντικείμενα που δεν έχεις πού αλλού να βάλεις.

Ο κενός χώρος κάτω από το κρεβάτι σου
Ίσως είχες προνοήσει όταν διαμόρφωνες το υπνοδωμάτιό σου, επενδύοντας σε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο. Στην περίπτωση, όμως, που δεν το έκανες τότε, μπορείς να δημιουργήσεις μόνη σου χώρο, πολύ εύκολα.

Προτίμησε έπιπλα με διπλή χρήση
Μικρά ντουλάπια αποθήκευσης αντί για μπουντουάρ, κομοδίνο με αποθηκευτικό χώρο, έπιπλο καθρέφτη με εσωτερικά συρτάρια, είναι μερικές έξυπνες ιδέες.

Πηγή: lakonikos.gr

Exit mobile version