Μέχρι 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τις κατατακτήριες εξετάσεις των ΑΕΙ

Από τις 2 έως και τις 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά στο τμήμα υποδοχής που τους ενδιαφέρει, οι πτυχιούχοι που επιθυμούν να καταταγούν σε τμήματα ΑΕΙ με τη μέθοδο των κατατακτήριων εξετάσεων. 

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από 1 έως 20 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα εξετάσεων ανακοινώνεται  από τη γραμματεία του υμήματος υποδοχής του Πανεπιστημίου ή ΑΣΠΑΙΤΕ τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

Η υποχρέωση των πτυχιούχων ΑΕΙ να καταβάλουν παράβολο  για τη συμμετοχή τους ως υποψήφιοι  στις κατατακτήριες εξετάσεις των Πανεπιστημίων, έχει καταργηθεί.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:
α) Αίτηση του ενδιαφερομένου
β) Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr