Η κακοκαιρία «Εύα» θα πλήξει τη χώρα το Σαββατοκύριακο

Προ των πυλών βρίσκεται νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» μέσα στο Σαββατοκύριακο τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως ο Νοέμβριος θεωρείται καιρικά επικίνδυνος μήνας. 

Κύρια χαρακτηριστικά της επικίνδυνης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες αλλά και οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι με τη συνοδεία κεραυνών.

Η αλλαγή του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής, με αφετηρία τα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ μέσα στο Σάββατο τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της δυτικής Ελλάδας και μέχρι τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας η κακοκαιρία θα έχει επηρεάσει ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Η κακοκαιρία θα κορυφωθεί την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και  τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί κι αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σταδιακά, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές τις χώρας, με εξαίρεση το ανατολικό Αιγαίο όπου η κακοκαιρία θα επιμείνει για ακόμα μια ημέρα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr