TIP

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

500 γρ. ψωμί, καρβέλι (όσο πιο μπαγιάτικο τόσο πιο νόστιμο)

2-3 κ.σ. σπιτική κέτσαπ

200-300 γρ. mix τυριών, τριμμένα

200 γρ. χαλούμι, σε φέτες

5 φέτες ζαμπόν

5 φέτες μπέικον

βασιλικό

θυμάρι

50 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

1 ντομάτα, χωρίς σπόρια κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Το τι γεύση ψωμιού θα χρησιμοποιήσετε δεν παίζει πολύ ρόλο και έχει να κάνει με το τι σας αρέσει… Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ο τρόπος που το φτιάχνουμε. Βασικά φτιάχνουμε ένα τυρόψωμο χωρίς να χρειαστεί να ψήσουμε το ψωμί.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C στον αέρα.
  • Παίρνουμε το ψωμί και με ένα κοφτερό πριονωτό μαχαίρι κόβουμε παράλληλες φέτες σε απόσταση περίπου 1-1,5 εκ. η μία από την άλλη χωρίς να φτάνουμε μέχρι κάτω. Δεν χωρίζουμε το καρβελάκι μας, απλά το χαράζουμε μέχρι την κόρα της κάτω μεριάς (η οποία κρατάει το ψωμί μας ενωμένο). Γυρνάμε το ψωμί κατά 90 μοίρες και κάνουμε πάλι χαρακιές κάθετες στις προηγούμενες.
  • Έτσι λοιπόν έχουμε ένα καρβελάκι που είναι πια σαν σκακιέρα και μπορούμε σηκώνοντάς το να ξεχωρίζουμε τα κομμάτια του.
  • Το τοποθετούμε πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο μπολ. Με τον τρόπο αυτό “χωρίζουν” τα τετράγωνα κομμάτια και είναι πιο εύκολο να το γεμίσουμε.
  • Βάζουμε λοιπόν τα τυριά, τα αλλαντικά, βασιλικό, θυμάρι και την κέτσαπ ανάμεσα στις “φέτες”.
  • Είναι διασκεδαστικό να παραφορτώνουμε και να παραχώνουμε υλικά εκεί μέσα γιατί όταν ψηθεί στον φούρνο και λιώσουν τα τυριά θα μπορούμε να κόβουμε τα κομμάτια με το χέρι μας και να είναι νόστιμα και γεμάτα ένταση.
  • Ριχνουμε λίγο βούτυρο πάνω στο γεμισμένο καρβελάκι.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου σε ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Ανακατεύουμε τα κομμάτια της ντομάτας, βασιλικό, θυμάρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα βάζουμε πάνω από το ψημένο καρβέλι μας.

ΠΗΓΗ akispetretzikis.com



Το διαβάσαμε ΕΔΩ