Παραμένουν οι εκκρεμότητες δήμων για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο

Παραμένουν, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, οι οικονομικές εκκρεμότητες αρκετών δήμων της περιφέρειας που αφορούν στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της σχετικής ΣΔΙΤ.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, δεν είναι λίγοι οι ΟΤΑ που καθυστερούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση, υπογραμμίζοντας ακόμα πως καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου το ζήτημα να λυθεί κατόπιν συνεννόησης.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, «αν δεν συμβεί αυτό θα υπάρξει ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση», παρατηρώντας χαρακτηριστικά πως «όλοι θα πρέπει να τιμούν την υπογραφή τους και να είναι φερέγγυοι».

Φαίνεται πως η μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους δήμους της Πελοποννήσου, οι οποίοι εξ αρχής είχαν δηλώσει πως το κόστος για αυτούς θα είναι δυσβάσταχτο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr